Ana Sayfa Magazin 20 Ağustos 2021 285 Görüntüleme

Ece Vahapoğlu: “Gazeteciyken daha ciddi ve yaşlı bir Ece vardı”

Trendyol’un Instagram hesabı üzerinden canlı gerçekleşen “Mert Vidinli’yle Sıkıştıran Sorular” programının bu haftaki konuğu Ece Vahapoğlu oldu. İtalya’daki Amerikan Üniversitesi’ni tek Türk olarak birincilikle bitirdiğini gururla açıklayan Vahapoğlu, en büyük hayalinin üniversiteden mezun olduğu ülke olan İtalya’ya oğlu ile gitmek olduğunu söyledi. 

 

Her Perşembe Trendyol Instagram hesabı üzerinden ünlü isimlerin konuk olduğu “Mert Vidinli’yle Sıkıştıran Sorular” programının bu haftaki konuğu Ece Vahapoğlu oldu. Gazeteci, sunucu, yazar ve sağlıklı yaşam koçu olan Vahapoğlu, pandeminin ve anne olmanın kendisini esnek bir insan yaptığını belirtirken son bir senelik süreçte yoğun bir şekilde dijital mecralardaki işlerine devam ettiğini söyledi. Televizyondan gelen teklifleri hem çocuğu olduğu için hem hedef kitlesinde emin olamadığı için reddettiğini açıklarken her ne kadar dünya dijitale dönse de ekranı özlediğini ifade etti. 

 

Ünlü olana kadar bankada çalıştığını daha sonra ise çeşitli kanallarda çalışmaya devam ettiğini söyleyen Vahapoğlu en çok parayı çanta ve ayakkabıya harcadığını dile getirdi. Mükemmeliyetçi, detaycı ve sabırsız olduğunu ifade ederken depresif ruh halinden kitap okuyarak, yazı yazarak ve spor yaparak çıktığını belirtti. Çok güzel makarna, pilav ve fırında somon yaptığını da ekledi.

 

“Gazeteciyken daha ciddi ve yaşlı bir Ece vardı”

 

İnsanın ruhunun ne yapmak istediğini doğru gösterdiğini söyleyen Ece Vahapoğlu, “Ben yirmili yaşlarımda gazeteciyken hatta gazetecilikten önce haber kanallarında sunucuyken daha ciddi ve yaşlı bir Ece vardı. Sağlıklı yaşam otuzlu yaşların başında benim için çok önem kazandı. Bu benim için gerçekten bir yaşam tarzı oldu. Sağlıklı beslendim, spor yaptım, bununla ilgili kitaplar yazdım, dünyanın her yerinde eğitimler aldım. Seminerler, sertifika programları derken spor ve dans eğitmeni oldum. Sağlıklı yaşam hamilelikte başlıyor, çocuk olunca çocuğu nasıl besleyeceğim, ona süt vermek için ben nasıl besleneceğim diye düşünüyorsun. Şimdi pandemi döneminde de tam olarak önem kazandı. Ben de bu konunun içinde kaderin de akışı ile evrildim. Benim de mutlu olduğum bir paralel kariyer oldu. Yani sunuculuk, yazarlık, spor eğitmenliği tam olarak ben oldu. Şu an çok daha  enerjik hissediyorum” diye konuştu.

 

“İtalya’daki Amerikan Üniversitesi’ni tek Türk olarak birincilikle bitirdim’’

 

Kendiyle gurur duyduğu bir anı düşündüğünde üniversite yıllarına giden Ece Vahapoğlu, ‘’Roma’da üniversite mezuniyetime ailem gelmişti, Roma büyükelçisi de oradaydı. Ve ben İtalya’daki Amerikan Üniversitesi’ni okuldaki tek Türk olarak birinci bitirerek ödül almıştım. Benim en büyük gururum budur.’’ dedi. Vahapoğlu, oğlu ile mezun olduğu ülke olan İtalya’ya gitmenin hayali olduğunu da ekledi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com