Ana Sayfa Yaşam 24 Ağustos 2021 191 Görüntüleme

Giresun Belediyesi Afet Bölgesinde

Giresun Belediyesi, Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde yaraların sarılması için tüm imkânlarıyla bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Afetin ağır hasar bıraktığı Kastamonu Bozkurt’ta arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra çamura dönmüş caddelerin, evlerin ve dükkânların temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor. Devletin tüm kurumlarıyla yaraları sarmaya çalıştığı Bozkurt’ta Giresun Belediyesi’ne bağlı temizlik personelleri ve iş makineleri de ilçede bulunuyor. Bölgeye bir tır dolusu içme suyu da gönderen Giresun Belediyesi ekipleri, arama kurtarma çalışmalarına da destek oluyor.

Devletin tüm kurumlarının olduğu gibi Giresun Belediyesi’nin de sel felaketinin yaralarını sarmak için var gücüyle çalıştığını dile getiren Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Biz de geçtiğimiz yıl büyük bir sel afeti yaşadık. Büyük bir birlik beraberlik örneği göstererek ülkemizin dört bir yanından ilçelerimize desteğe gelenler oldu. Şimdi sıra bizlerde. Yaraları hep birlikte saracağız. Bizler tüm yaralar sarılıncaya kadar alandayız ve Bozkurt’un yanındayız. Elbette yüreklerimizi yakan bir afetle karşı karşıyayız. Afet nedeniyle hayatını kaybeden kardeşlerime bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi.

Devletin tüm gücüyle afet bölgesinde olduğunu vurgulayan Başkan Şenlikoğlu, “Bakanlarımız bölgede. Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak, acılarını bir nebze de olsa dindirmek, onlara destek olmak için devletimiz tüm kurumları ile sel bölgesinde. Arkadaşlarımız enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarına destek oluyor. İnşallah hep birlikte bu felaketin de üstesinden geleceğiz.” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com