Ana Sayfa Yaşam 26 Ağustos 2021 196 Görüntüleme

Mustafa İçpınar’ dan, ‘Malazgirt’ ve ‘Büyük Taarruz’ mesajı

Kuaför Suzan Perukhane Sahibi Mustafa İçpınar, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 950. yıldönümü ve Büyük Taarruz Zafer Haftası'nın 99'uncu yılı nedeniyle mesaj yayımladı.
 
İçpınar, "Büyük Komutan Sultan Alparslan komutasındaki Türk ordusunun kendisinden sayıca ve silah gücü bakımından üstün olan Bizans ordusunu destansı bir şekilde mağlup edip, Anadolu'nun kapılarını Türklere açtığı, Anadolu'yu ebedi ata yurdu yaptığı ve Anadolu'nun İslamlaşmasında önemli bir dönüm noktası olan; 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferinin 950. Yılını kutlamanın gurur ve heyecanını yaşamaktayız, bu vesileyle başta bizlere bu toprakların kapılarını açan  Sultan Alparslan ve kutlu askerlerini, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor; tüm halkımızın 26 Ağustos Malazgirt Zaferi'ni en kalbi duygularımla kutluyorum.”dedi.
 
99 yıl önce de İstiklal Savaşı ile bu toprakların ebediyen yurt olarak kalacağını tüm dünyaya ilan ettiğini vurgulayan İçpınar, 1071'de Selçuklu Hükümdarı Alparslan önderliğinde Malazgirt Zaferi ile şanlı yürüyüşü başlatan Türk milletinin, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde elde ettiği büyük zaferle taçlandırdığını belirtti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com