Ana Sayfa Yaşam 1 Eylül 2021 190 Görüntüleme

Jet2.com, 36 adetlik A321neo siparişiyle Airbus’ın yeni müşterisi oldu

Airbus ve A320neo Ailesi’nin yeni müşterisi İngiltere Leeds merkezli havayolu Jet2.com, 36 adetlik ilk A321neo siparişini verdi. Motor seçiminin daha sonra yapılacağı büyük miktardaki sipariş, Jet2.com havayolunun iddialı filo genişletme ve yenileme planlarını yansıtıyor.

Jet2.com İcra Kurulu Başkanı Philip Meeson, “Jet2.com, önümüzdeki yıllarda Airbus A321neo'yu kullanmaktan gurur duyacak. Bu uçak, şu an bize göre sınıfının en verimli ve çevre dostu modelidir. A321neo’ların Jet2holiday ile seyahat eden müşterilerimize, hak ettikleri konforu yaşatacağına ve keyifli bir deneyim sunacağına eminiz.” dedi. 

Uçak, yenilikçi aydınlatma, koltuk ve ilave kişisel depolama için yüzde 60 daha büyük baş üstü bagaj dolapları ile donatılmış 232 koltuk kapasiteli Airspace kabin konfigürasyonuna sahip olacak.

Airbus International'ın Ticari Direktörü ve Başkanı Christian Scherer "Jet2.com'un bu kararından ötürü büyük memnuniyet duyuyoruz. Gelişmiş uçuş kumanda sistemi Fly-by-wire’ye sahip olmayan uçakları işleten Jet2.com'un, kiraladıkları birkaç A321 uçağını test ettikten ve kapsamlı bir değerlendirme yaptıktan sonra ileriye ve modern geleceğe yönelik Airbus Fly-by-wire teknolojisine sahip A321neo uçaklarına yatırım yapma kararlarını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, Jet2.com'un verimlilik, kalite, performans ve çevre dostu uçuş vizyonunun bir kanıtıdır." dedi. 

A320neo Ailesi, yeni nesil motorlar ve Sharklet'ler de dahil olmak üzere en son teknolojileri bir araya getirerek koltuk başına yakıt tüketiminde yüzde 20'lik bir azalma sağlıyor. 500 deniz mili/900 km'ye varan ek menzil veya iki ton ekstra yük ile A321neo, Jet2.com'a ek gelir potansiyeli sunacak.

A320neo Ailesi, Temmuz 2021'in sonunda, dünya çapında 120'den fazla müşteriden 7.400'ün üzerinde kesin sipariş aldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com