Ana Sayfa Yaşam 8 Eylül 2021 234 Görüntüleme

Avrupa şampiyonu Afyon’da belli oldu

Motokrosun formulası MXGP’nin iki etabının düzenlendiği Afyonkarahisar’da Bitci MXGP of AFYON, Avrupa Motokros Şampiyonası (EMXOpen) ve Dünya Kadınlar Şampiyonası (MXW) yarışları tamamlandı. Avrupa Motokros Şampiyonu Davide De Bortoli oldu.

 

Yarışlar, Türkiye'de TRTSPOR YILDIZ'dan canlı yayınlanıyor

 

AVRUPA'NIN ŞAMPİYONU DE BORTOLI

 

Avrupa Motokros Şampiyonası'nın (EMXOpen) son yarışı Bitci MXGP of AFYON ile son buldu.

 

Sezonun son yarışında Honda'dan Davide De Bortoli 30:09:919'luk derecesiyle kazandı. İkinciliği yine Honda'dan Nicolas Dercourt alırken üçüncülüğü KTM'den Thomasz Wysocki aldı.

 

Türkiye'den yarışa katılan Batuhan Demiryol 7'nci, Mehmet Çelik 8'inci, Şakir Şenkalaycı 9'uncu, Murat Başterzi 10'uncu, Volkan Özgür 11'inci oldu.

 

Bu sonuçlarla, Honda takımından Davide De Bortoli puanını 249'a çıkararak şampiyonluğunu ilan etti. Yine Honda'dan Nicolas Dercourt 214 puanala ikinci, Husqvarna'dan Simone Croci 199 toplam puanıyla üçüncü oldu.

 

EMXOpen'da markalarda Honda 289 puan ile birinciliği, Husqvarna 248 puan ile ikinci, KTM 199 puan ile üçüncülüğü kazandı

 

KADINLARDA FONTANESSI KAZANDI

 

Dünya Kadınlar Şampiyonası (MXWomen of AFYON) yarışında birinciliği GASGAS'dan İtalyan Kiara Fontanesi, 25:11:912'lik derecesiyle kazandı. Kawasaki'den Yeni Zelandalı Courtney   Duncan ikinciliği, Yamaha'dan Alman Larissa Pepenmeir kazandı.

 

Bu yarışlardan sonra, Courtney  Duncan puanını 176'ya çıkararak liderliğini sürdürdü. Kiara Fontanesi 167 puanla takibini sürdürdü. Nancy Van De Van ise üçüncü sırada bulunuyor.

 

IRMAK YILDIRIM TARİHE GEÇTİ

 

Şampiyonaya Türkiye'den katılan milli sporcu Irmak Yıldırım mücadeleyi 25'inci sırada tamamladı. 16 yaşındaki genç sporcu MXWomen'da yarışan ilk Türk kadın yarışçı oldu.

 

Diğer yandan, İran da ilk kez yarışta Fahimeh Nematollahi tarafından temsil edildi.

 

MXGP, BİTCİ İLE BLOKZİNCİR TEKNOLOJİSİYLE TANIŞTI 

 

Farklı spor dallarına yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Bitci.com, Dünya Motokros Şampiyonası olan MXGP’nin taraftar token arzını Afyonkarahisar’da gerçekleşen basın toplantısıyla duyurdu.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bitci.com CEO’su Onur Altan Tan, “MXGP, motorsporlarının en değerli organizasyonlarından biri. Bu denli büyük organizasyonlarla iş birliği yapmak ve onlara değer katmak bizi çok heyecanlandırıyor.” dedi.

 

 

8 Eylül 2021 Çarşamba

Bitci MXGP OF AFYON

09:15 MX2 Sıralama

10:15 MXGP Sıralama

12:05 MX2 1. Yarış

13:05 MXGP 1. Yarış

15:00 MX2 2. Yarış ve Ödül Töreni

16:00 MXGP 2. Yarış ve Ödül Töreni

 

Bitci MXGP of AFYON 

Dünyanın en çok izlenen yarışlarından biri olan Dünya Motokros Şampiyonası’nın 8’inci etabı Bitci MXGP of TURKEY tamamlandı. 9’uncu etabı Bitci MXGP of AFYON ile birlikte dünyada ilk kez aynı hafta içinde yapılacak. 

Bitci MXGP of AFYON 7-8 Eylül’de “Dünyanın En İyi Pisti” ödüllü Afyon MotorsTporları Merkezi’nde koşulacak. Dünyanın en iyi motokrosçularının yarışacağı yarışlar 7.3 milyar kişinin yaşadığı 180 ülkede yayınlanıyor ve ölçümlenmiş 3.1 milyar izleyici tarafından izleniyor. Bitci MXGP of AFYON yarışları Türkiye’de TRT SPOR YILDIZ’dan canlı yayınlanacak.

T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde yapılacak Bitci MXGP of AFYONTURKSAT, Budget Motosiklet, ANLAS, Özerband, Levent Börek, Misli sponsorluğunda; Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED), BMW Motorroad, Doğan Trend, Kymco, Honda, Yamaha, Karcher, ECC Tur, NG Hotels Afyon, Jura Hotels, Afbel Termal Hotel, Akrones Hotel, Budan Thermal Otel, DoubleTree by Hilton Afyonkarahisar, Eresin Hotels, Korel Thermal Resort, Oruçoğlu Thermal Resort, Özgül Termal Tatil Köyü, Yeniletişim, PowerApp, ActaMedya, Digital Services, Anadolu Prodüksiyon’un desteğiyle yapılıyor. 

 
Etkinliklerle ilgili canlı yayınları ve yarıştan feedleri TURKSAT 3A uydu frekanslarından izleyebilir ve yayınlayabilirsiniz

10984 YATAY 5000

YARIŞLAR FEED 19:30 – 21:50

KONSERLER 20:00 ve 22:00

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com