Ana Sayfa Yaşam 16 Eylül 2021 210 Görüntüleme

CHP’li Yalım: “sarayın ışıkları gözlerini kör etmiş, halkı görmüyor!”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, asgari ücretlinin alım gücünün bir kez daha düşmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.
Birleşik Metal-İş Sendikası Araştırma Merkezi (BİSAM) verilerine göre, 2021 Eylül itibarıyla asgari ücretlinin alım gücü artan gıda fiyatları karşısında yüzde 6,2 azaldı. 
Ağustos ayında resmi enflasyonun bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,3 artarken, gıda enflasyonunun yüzde 29,8 olduğunun anımsatıldığı raporda, “Asgari ücretli geçtiğimiz yılın aynı ayına göre gıda karşısında alım gücünü reel olarak yaklaşık yüzde 6,2 oranında kaybetti” denildi.
 
“AKP İKTİDARINA ELVEDA DEMEK GEREKİYOR”
 
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da açıklanan verilere ilişkin değerlendirmede bulunarak şunları söyledi:
“Her geçen gün görüyoruz ki vatandaşlarımızın mutfağı alev alev yanıyor. İnsanların tenceresi boş. Ekonomide iyileşme adına hiçbir ışık yok. Çünkü tüm ışıklar saray ve çevresinde parıldıyor. Öyle ki sarayın ışıkları gözleri kör etmiş, halkın ne çektiğini görmüyor. Sahte TÜİK verileri dahi gerçeği gizleyemiyor. Çünkü çarşıda, pazarda, manavda, markette insanlar neyin ne olduğunu bizzat yaşıyor. BİSAM’ın son verileri de zaten kıt kanaat geçinen insanlarımızın halini acı şekilde ortaya koymuş. Özellikle asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşlarımızın alım gücünün düşmesi ülkenin içinde bulunduğu durumu bize özetliyor. Tüm sorunların nedeni ve bu sorunlardan kurtuluşun reçetesi de belli. Bir an önce seçime gitmek ve AKP iktidarına sandıkla elveda demek gerekiyor. Aksi halde bu iktidar sorunu çözen değil, sorunlara sorun eklemekten başka işe yaramayacaktır.”
 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com