Ana Sayfa Kültür & Sanat 16 Eylül 2021 306 Görüntüleme

Dünyanın Bir Ucunda Büyük Çatışma: The North Water

Sinematik anlatımıyla dikkat çeken heyecan dolu yeni BBC draması The North Water; bir balina avcısı gemisinin ve gemideki insanların maceralarını takip ediyor. Altın Küre ödüllü Colin Farrell (The Lobster, Fantastic Beasts, In Bruges) ve ünlü oyuncu Jack O'Connell’ın (Unbroken, Starred Up, '71) başrollerinde yer aldığı yapımın yönetmen koltuğunda Andrew Haigh oturuyor. 

 

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken The North Water’ın ilk bölümü, Digitürk ve Tivibu platformlarında yer alan BBC First ekranlarında 17 Ekim Pazar 21:00’de yayınlanacak.

 

Ian Maguire'ın aynı adlı romanından uyarlanan bu beş bölümlük gizemli dram, Kuzey Kutbu'nda yapılan balina avcılığı sırasında gemi doktoru olarak görev yapan eski bir ordu cerrahı olan Patrick Sumner'ın (O'Connell) hikayesini ekranlara taşıyor. Patrick Sumner, kendisiyle askeri geçmişi arasına biraz mesafe koymak için Volunteer tayfasına katılıyor. Ancak gemide ahlaksız Henry Drax (Farrell) ve mürettebat arkadaşlarının gaddarlığı ve vahşi bir doğa gücü olan şiddetiyle karşı karşıya kalıyor. Denizde çok fazla kargaşa varken ve geminin görevinin gerçek amacı netleşirken, Sumner kendini medeniyetten uzakta, hayatta kalmak için çabaladığı bir çatışma içerisinde buluyor. 

 

1850'lerin sonlarında Kuzey Kutbu'ndaki buz kütlelerinde geçen The North Water'da Farrell ve O’Connell’a Stephen Graham (Line of Duty, Time, White House Farm), Peter Mullan (Top of the Lake) ve Sam Spruell (Outlaw King) gibi yıldız oyuncular eşlik ediyor. Arktik ve Svalbard Takımadları’nın kuzeyindeki donmuş denizler gibi zorlu bölgelerde çekimleri gerçekleştirilen The North Water’ın oyuncuları ve yapım ekibi, ilk kez bir drama yapımının çekiminin gerçekleştirildiğine inanılan en uzak nokta olan Pack Ice’a ulaşmak için 81 dereceye kadar kuzeye yelken açtı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com