Ana Sayfa Yaşam 27 Eylül 2021 239 Görüntüleme

BTP lideri Baş;Bu pistten dünya şampiyonları çıkacak

Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 3. ayağı Balıkesir'in Gönen ilçesinde yapıldı.

Bu yıl Prof. Dr. Haydar Baş anısına Şakir Şenkalaycı Motokros Parkuru'nda gerçekleştirilen yarışlara 83 sporcu katıldı.

Meltem TV’den canlı yayınlanan şampiyonanın onur konuğu ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’tı. 

Kendisi de bir motor tutkunu olan BTP lideri yarışları büyük bir ilgiyle takip etti. 

Yarışlar devam ederken canlı yayına da katılan BTP lideri Baş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' dediği gibi buradan da zeki, çevik ve ahlaklı insanların çıktığını biliyoruz. Her zaman desteğimiz tamdır, her zaman arkalarında olacağız. Ne kadar fazla sporcumuz olursa o kadar gururlanacağız. Ben de bir motor binicisiyim. Bu sporun gerekli ve hak ettiği ilgiyi görmediğine inanıyorum. Herkesin ilgilendiği bir spor haline gelmesi için biz de çalışmalar yapacağız. Aslında çok güvenli bir spor. Kaza ve yaralanma oranları diğer bireysel sporlara göre daha düşük. Çok keyiflidir. İnşallah bu organizasyonların devamı gelecektir ve biz de millet olarak daha kalabalık bir şekilde desteğe devam ederiz.” dedi.

 

“Trafik kurallarının motorlara göre ayarlanması gerekiyor”

 

“Belediyelerin, Ulaştırma Bakanlığı'nın bu noktaya özen göstermesi gerekiyor. Trafik kurallarının motorlara göre ayarlanması gerekiyor.” diyen Hüseyin Baş şöyle devam etti; “Aslında bu araç tehlikeli değil, bu aracın etrafındaki insanlar tehlike oluşturabiliyor. Motorluları fark edin diye birçok pankart görürüz. Bunların fark edilmesi gerekiyor, yolların bunlara göre ayarlanması gerekiyor. Örneğin belediyeler ortadaki çiçekleri sulamak için bütün yolu suluyorlar, bunlara dikkat etmeleri gerekiyor. Bu sporu yapan insanlar gerçekten ahlaklı, enerjilerini burada atıyorlar. Biz şimdi çocuklarımızdan okula gitsinler, derslerine çalışsınlar, sokakta kavga etmesinler istiyoruz. Bu aslında bir enerji birikiminin sonucu oluyor. Bu enerjilerini buralarda boşaltabilirse bu çocuklar, gerçekten isteğimiz gibi bireyler olabiliyorlar.”

 

“Gençlerin önünü açalım”

 

Yeğeni Hasan Hüseyin Baş’ın da yarışmacılar arasında olduğunu ifade eden BTP lideri, “Türkiye çok iyi bir sporcu kazanıyor. İnşallah dünyaya da çok iyi bir sporcu armağan edeceğiz. Çok yetenekli, çok istekli babası da bu konuda tüm imkanları önüne seriyor. Benim yeğenimin Türkiye'deki hiçbir çocuktan farkı yok ama ailesinin O'na bir desteği var. Bu önemli bir şey. Biz çocuklarımıza ne kadar destek olursak çocuklarımız da o kadar çok şey başaracak. O yüzden her zaman söylerim; gençlerin önünü açalım, onlara destek olalım, imkan verelim ve gerisini onlara bırakalım, gençler halleder.” dedi.

 

“Bugünün anlamı benim için çok büyük”

 

2 gün süren yarışmaların tamamlanmasının ardından ödül törenine geçildi

Burada kısa bir konuşma yapan şampiyonanın sponsoru iş insanı Hayri Baş,  “Sizin gibi güzel insanları tanıdık. Bugünün anlamı benim için çok büyük, babam Prof. Dr. Haydar Baş anısına yapıldı. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın katkılarıyla beraber bu organizasyonu düzenledik. Değerli federasyon başkanımız Bekir Yunus Uçar beye de ayrıca teşekkür ediyorum. Sizlerle beraber olmak çok güzel, gurur duyuyorum, çok mutluyum.” dedi.

 

Ödüllerini BTP liderinden aldılar

 

Dereceye giren sporculara kupaları Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş tarafından verildi. 

MX2 kategorisinde dereceye girenlere ödüllerini veren BTP lideri Hüseyin Baş, “Öncelikle kıymetli Gönen Belediye Başkanıma, Federasyon Başkanıma ve bu organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve kıymetli ağabeyim Hayri Baş'a çok teşekkür ederim. Bunun anlamı çok büyük bizim için, merhum babam Prof. Dr. Haydar Baş anısına düzenlenen bir organizasyon oldu. Böyle güzide insanların olduğu bir sporun içinde olabilmek de bizim için ayrı bir mutluluk. Yarışmak insanı hayatta tutan şey, rekabet insanı ayakta tutan şey. Bu yarışlarla birlikte inşallah ülkemizi dünya arenasında temsil eden insanlar bu pistlerden çıkacak.“ dedi.

 

Yarışma sonunda BTP Lideri Hüseyin Baş’a da organizasyona katkılarından dolayı plaket verildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com