Ana Sayfa Kültür & Sanat 28 Eylül 2021 214 Görüntüleme

4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’nin Ana Jürisi Açıklandı

Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’nin ana jürisinde bu yıl da Türkiye ve dünyadan önemli isimler yer alıyor. Başkanlığını Yönetmen Atalay Taşdiken’in üstlendiği jüri; Gürcü yönetmen, senarist ve yapımcı Giorge Ovashvili, Kosovalı yönetmen Isa Qosja, Oyuncu Serdar Orçin ve Akademisyen Nazlı Eda Noyan’dan oluşuyor.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle ilk yılından bu yana Balkon Film’in organize ettiği ve bu yıl Türk Kızılay’ı çatısı altında düzenlenecek olan 4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’ne başvurular devam ediyor. 1-5 Aralık tarihleri arasında Hacı Bektaş-ı Veli anısına gerçekleşecek olan festivalin ana jürisi açıklandı. Geçtiğimiz yıllarda Yüksel AksuReis Çelik ve Vedat Özdemir’in Jüri Başkanlığı yaptığı festivalde bu yıl Jüri Başkanlığını Atalay Taşdiken yapacak.

 

Mommo: Kız Kardeşim, Meryem, Arama Moturu, Kar Kırmızı, Ah Yalan Dünyada Neşet Ertaş Belgeseli gibi filmleri ile ulusal ve uluslararası festivallerden ödüller almış yönetmen Atalay Taşdiken’in başkanlığını üstlendiği jüride; başarılı iki kısa filminin ardından 2009 yılında prömiyerini Berlin Film Festivali, Generation bölümünde yaptığı ilk uzun metrajı “The Other Bank” ile  50’den fazla uluslararası festivalden ödül alan ve ikinci uzun metraj filmi “Corn Island” ile 2014 yılında Karlovy Vary Uluslararası Film Festivalinde Kristal Küre ödülünü kazanmış, 2015 yılında ise  Akademi’de en iyi yabancı film listesinde finale kalan Gürcü yönetmen Giorge Ovashvili, 2014 yılında En İyi Yabancı Film Akademi Ödülü için başvuran ilk Kosova filmi “Three Windows and a Hanging” ile adından söz ettiren başarılı Kosovalı yönetmen Isa Qosja, 2000 yılından bu yana yeni dönem Türk sinemasında birçok sinema filminde oynamış, ulusal festivallerin yanı sıra Cannes, Montreal, BFI London gibi uluslararası festivallerde başarı kazanmış filmlerde rol almış, en son Ceviz Ağacı filmindeki başarılı oyunculuğu ile 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü" kazanan oyuncu Serdar Orçin ile  akademik alandaki başarılarının yanı sıra çizgi film ve animasyon alanında sinema sektörüne büyük katkılar sağlayan Bahçeşehir Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Eda Nazlı Noyan yer alıyor.

 

Başvurular için Son Günler!

 

Festivalin Ana Yarışma bölümüne dostluğu doğrudan ya da dolaylı bir şekilde konu edinen ve 1 Ocak 2019 sonrasında yapılmış; kurmaca, animasyon ve deneysel türlerde, İngilizce altyazılı, jenerik süresi dahil 20 dakikayı aşmayan tüm filmler için başvuru süreci devam ediyor.

 

Festivalde bunun yanı sıra yapım yılı sınırı olmaksızın, süresi 30 dakikayı geçmeyen belgesel, animasyon, deneysel ve video-art gibi farklı formattaki yapımlar da yarışma dışı gösterim kategorisine başvurabilecek. Bu yapımlar festivalin Kırk Yıllık Hatır, Panorama ve İnsani Bakış bölümlerinden birinde ön Jürinin kararıyla değerlendirilecek. 

 

Geçen yıl 100 bine yakın para ödülünün verildiği festivalde bu yıl da kısa filmleri ve yönetmenlerini desteklemek için hatırı sayılır para ödülleri ve sürpriz teknik destek ödülleri verilecek. 

 

1 Ekim 2021 tarihine kadar festivalin resmi internet sitesinden, Filmfreeway ve Festhomeuluslararası film platformları üzerinden başvuruların kabul edileceği 4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali dünyadaki bütün kısa filmcilerin dostluğunu perdeye yansıtacak.

 

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel MüdürlüğüBeyoğlu BelediyesiZeytinburnu BelediyesiYunus Emre Enstitüsü gibi birçok kurum iş birliğiyle düzenlenen 4. Uluslararası Kızılay Dostluk Film Festivali direktörlüğünü Faysal SoysalOnursal Başkanlığını Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık yapacak. 

 

 

Yarışmaya Son Başvuru Tarihi: 1 Ekim 2021

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com