Ana Sayfa Yaşam 28 Eylül 2021 210 Görüntüleme

VKV Sağlık Kuruluşları’ndan “Dünya Çevre Sağlığı Günü”nde TEMA’ya 101 Fidan Bağışı

Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları çalışanları, Bisiklet Kulübü Topluluğu ile birlikte 26 Eylül “Dünya Çevre Sağlığı Günü”nde çevre bilincini ve farkındalığı artırmaya yönelik pedal çevirdi ve TEMA’ya 101 fidan bağışında bulundu.

Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları çalışanları ve Bisiklet Kulübü Topluluğu’ndan oluşan 60 kişilik ekip, 26 Eylül “Dünya Çevre Sağlığı Günü”nde, karbon ayak izsiz bir dünya için pedal çevirdi ve TEMA’ya 101 fidan bağışında bulundu. 

“Dünya Çevre Sağlığı Günü”ne vurgu yapmak için, 26 Eylül 2021 Pazar günü Maltepe Veledrom&Bisiklet Parkuru’nda düzenlenen etkinlikte, bisiklet ekibi tüm parkuru tamamladı. Pedal çevirme etkinliğiyle birlikte, ormanlarda yaşanan tahribatı azaltmak ve ormanların yeniden yeşermesini sağlamak için TEMA’ya 101 fidan bağışında bulunuldu. Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları çalışanları ve Bisiklet Kulübü Topluluğu el ele vererek, son dönemde yaşanan afetlere ve iklim krizine dikkat çekti. 

26 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşen pedal çevirme etkinliğinin ardından, Vegan Triatlet Tunç Gürsel ile “Umuda Pedal”, “Ladybirds”, “Earlybirds” ve “Peloton” bisiklet grup temsilcilerinin de katılımıyla iklim krizine yönelik bir sohbet gerçekleştirildi.

Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları çalışanları, Bisiklet Kulübü Topluluğu ile birlikte geçtiğimiz yıl Amerikan Hastanesi’nin 100. yılı kapsamında, 100 kilometrelik rotada pedal çevirmişti. Etkinliğin ardından bisikletçiler Amerikan Hastanesi’nde, Bisiklet Yazarı ve Çizeri Aydan Çelik ile “Bisiklet ve Hayat” konulu keyifli bir sohbet gerçekleştirmiş, Code Lotus Mindfulness Merkezi eğitmenleriyle nefes egzersizleri yapmıştı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com