Ana Sayfa Kültür & Sanat 8 Ekim 2021 234 Görüntüleme

‘Sanatta İleri Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik’ Paneli

 Tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirliği odağına alan dünyanın sayılı yeşil çelik üreticilerinden Tosyalı Holding, bu yıl Tersane İstanbul’da 16’ncısı düzenlenen Contemporary Istanbul’da İlhan Koman Sergisi ile yer alıyor. Tosyalı Holding bu kapsamda iş ve sanat dünyasından pek çok ünlü ismin katılımıyla, ‘Sanatta İleri Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik’ paneli gerçekleştirdi. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, akademisyen Levent Erden ve iç mimar tasarımcı Ali Semiz’in konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü belgesel yapımcısı Zuhal Demirarslan üstlendi.

Sürdürülebilir bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için, bünyesindeki tüm şirketlerinde, hammaddeden üretim süreçlerine satış ve pazarlamadan sevkiyata kadar sürdürülebilirlik odaklı çalışan Tosyalı Holding, şimdi de 7-10 Ekim tarihleri arasında Tersane İstanbul’da kapılarını ziyaretçilere açan 16. Contemporary Istanbul’da “Türk Leonardo da Vinci” olarak kabul edilen İlhan Koman’ın sergisini destekleyerek, sürdürülebilir sanatın gelişimine katkı sağlıyor.

 

Sergi kapsamında ‘Sanatta İleri Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik’ panelini de ziyaretçilerle buluşturan Tosyalı Holding; Birleşmiş Milletler’in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda gündeme gelen daha sürdürülebilir bir yaşam ve buna bağlı olarak ‘sanatta da sürdürülebilirlik akımı’na dikkat çekti.

 

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, akademisyen Levent Erden ve iç mimar tasarımcı Ali Semiz’in konuşmacı olarak katıldığı ve moderatörlüğünü belgesel yapımcısı Zuhal Demirarslan’ın üstlendiği panele; T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Şeyda Toprak Tosyalı, Hulusi Toprak, Suzan Toplusoy, Ayşe Tatlıcı, Gizem Pamukçu gibi iş ve sanat dünyasından çok sayıda ünlü sima da katıldı.

Panelde sanatçıların, “upcycling”, yani kullanılmış ve hurdaya ayrılacak ürünlerden yeni eserler üretme yöntemini kullanarak hem diğer sektörlere örnek olmak hem de gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına yaptıkları işler ve bu yaklaşımın yaygınlaşması adına yapılabilecek çalışmalar da gündeme geldi.

Yenilikçi çözümlerle çevreye ve doğaya saygıyı esas alan, sürdürülebilirlik odaklı faaliyetleriyle dikkat çeken Tosyalı Holding, bu yıl 100. yaşını kutlayan efsanevi heykeltıraş İlhan Koman sergisinin sponsorluğunu üstlenerek hem sürdürebilir sanata destek vermek hem de sürdürebilirliğin her alanda ne kadar önemli olduğuna da dikkat çekmek istiyor. Bu anlayışla eser üreten sanatçıları destekleyerek sanat aracılığıyla sürdürülebilirliğin hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.  

7-10 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluşan 16. Contemporary Istanbul, 60 galeri ve kurumu Tersane İstanbul'da bir araya geliyor. Fuar ayrıca çok sayıda yabancı ziyaretçi, gazeteci ve koleksiyoneri de İstanbul’da ağırlıyor.

İlhan Koman Sergisi’nde; Sonsuz Sütun 1975, Yürüyen Derviş ve 2 isimsiz eser olmak üzere; demir, çelik ve ahşap gibi metallerden üretilmiş 4 heykel sergileniyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com