Ana Sayfa Kültür & Sanat 9 Ekim 2021 239 Görüntüleme

Seda Turan “Aslında Astroloji Çok Zengin Bir Alan Ve Sonsuz Bir Matematiktir”

“Her şey okumakla başladı, bu benim çıkış noktam oldu diyebilirim.”

Astroloji benim için yaşam rehberi ve yol haritası, doğru tercihleri yapabilmen adına bir ışık, bir öğretici…

Gökyüzünü fiziksel olarak hep çok merak etmiş ve çekici bulmuşumdur.’’

“Astroloji insana kendini anlatan, kendi iç dünyasını anlamasını sağlayan bir ayna.”

 

Astrolog Seda Turan, astrolog olma serüveninden danışanlarına sunduğu hizmetlere 2021’in son çeyreğinde Dünya’yı ve insanlığı bekleyen gelişmelerden, 2022 yılı öngörülerine kadar merak edilen pek çok konuyu tüm detayları MAG Ekim sayısında anlattı.

Astrolojiye profesyonel olarak ilk adımı 2011 yılında attığını ve hala bu sektörde danışmanlıklar, eğitimler, makaleler, seminerler, organizasyon konuşmaları ile hizmet vermekte olduğunu ifade eden astrolog Seda Turan, astroloji ile tanışma öyküsün tasavvuf ile başladığını söyledi. Turan “Kur-An’da da ilk emrin oku olduğu gibi… Her şey okumakla başladı, bu benim çıkış noktam oldu diyebilirim. Çok küçük yaşlarda başlayan dünyayı sorgulama isteğim beni tasavvufla tanıştırdı.Tasavvufla ilgilenirken dinleri, insanları ve yaratıcıyı anlamaya çalıştım. Bu süreçte Sufizm’e yöneldim. Gökyüzünü fiziksel olarak hep çok merak etmiş ve çekici bulmuşumdur. Bu nedenle yıldızları araştırmaya ve tanımaya çalıştım. Daha sonrasında bunun bir alan olduğunu, analizler yapılabildiğini keşfettim” dedi. 

Astrolojinin sadece burçlardan ibaret olduğu algısının oldukça yanlış olduğunu dile getiren Seda Turan, “Astroloji benim için yaşam rehberi ve yol haritası, doğru tercihleri yapabilmen adına bir ışık, bir öğretici… Halk arasında astrolojinin sadece burçlardan ibaret olduğunu zanneden ya da basit sorulara cevap veren kısıtlı ve zayıf bir alan olduğunu düşünen birçok insan var. Aslında astroloji çok zengin bir alan ve sonsuz bir matematiktir. İnsana kendini anlatan, kendi iç dünyasını anlamasını sağlayan bir ayna” ifadelerini kullandı. Turan, bu alana ilgi duyanlara Astroloji eğitimi almalarını önerir misiniz? Sorusuna şu şekilde cevap verdi: “ Bu alana ilgi duyan herkese ilk tavsiyem disiplinli ve irade sahibi olmalarıdır. Bu sebeple bu alanda hem eğitmen hem de öğrenci olmak için bu misyonlara sahip olmak gerekiyor. Hayatı keşfederken ince nüansları yakalamak, o farkındalığı yaşamak müthiş bir zevk ve deneyim. Profesyonel olarak bu alana girmek isteyenlere tavsiyem ise işinde profesyonel olan astrologlardan eğitim almaları, çok çalışmaları ve disiplinli olmaları.”

 2021 yılının sın çeyreğine yaklaşırken bizi neler beklediğine dair de açıklamalarda bulunan astrolog Seda Turan “Gökyüzü öyle bir alana akıyor ki; 2022 yılı itibari ile hayatlarımıza yeni virüsler ve salgınlar dahil olabilir. Covid-19, 2022 yılında da hayatlarımızı yüksek oranda tehdit edecek. Covid-19 ile vedalaşmamız Mart 2023’ü bulacak. Buzulların erimesi, iklim değişiklikleri ve sıcaklıklarda yaşanacak ani değişimler eski çağlardan kalma virüsleri de gündeme getirebilir. Öte yandan radyoaktif, manyetik tehditler ile ilgili önemli tehditler oluşabilir.2021 yılı Kasım ayı itibari ile yaklaşık iki yıllık bir süreçte Türkiye, dünya arenasına çıkacak. Türk siyasetinde çok önemli yönetimsel değişimler meydana gelecek. 2021 yılı son çeyreği itibari ile Dünya, doğa ve ekonomi mücadelesi verirken, siyaset de yeni bir boyuta evrilebilir”dedi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com