Ana Sayfa Kültür & Sanat 22 Ekim 2021 229 Görüntüleme

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’ndan Galataport’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na Özel Konser

Doğuş Grubu’nun kurucu destekçisi olduğu Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), “29­ Ekim ­Cumhuriyet­ Bayramı­ Galataport ­Özel­ Konseri” ile cumhuriyet coşkusunu rıhtımdan tüm İstanbullularla paylaşmaya hazırlanıyor. Konserde DÇSO’ya 13 yaşındaki başarılı piyanist İlyun Bürkev eşlik edecek.

 

Doğuş Grubu’nun kültür ve sanat alanında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk platformları arasında önemli bir yeri olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), “29­ Ekim ­Cumhuriyet­ Bayramı­ Galataport ­Özel­ Konseri”  ile Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaya hazırlanıyor. 

 

Bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirdiği 72 konserde, 100 bine yakın izleyiciye ulaşan ve Şefliğini & Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen üstlendiği DÇSO’ya bu özel konserde, katıldığı birçok uluslararası piyano yarışmasında dereceleri olan 13 yaşındaki İlyun Bürkev solist olarak eşlik edecek. DÇSO’nun tüm üyelerini temsilen 37 öğrencinin katılacağı konser, Galataport Rıhtım Meydanı’nda saat 17.30 itibarıyla ücretsiz olarak izlenebilir. 

 

DÇSO konser süresince; Wolfgang Amadeus Mozart-Saraydan Kız Kaçırma Operası Üvertürü, Ludwig van Beethoven-Türk Marşı, Nevit Kodallı-Telli Turna Orkestra Suiti, Kaptanzade Ali Rıza Bey-Denizde Akşam (Düzenleme: Oğuzhan Balcı), Wolfgang Amadeus Mozart-Piyano Konçertosu No: 13 “1. Bölüm”, Ahmed Adnan Saygun-Aksak Tartılar Üzerine 10 Etüd “No. 1”, Wolfgang Amadeus Mozart-Türk Marşı (Düzenleme: Tolga Taviş) gibi klasikleşmiş eserleri seslendirecek. 

 

Türkiye'deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerini bir araya getiren DÇSO’nun. Çocuklara ve gençlere senfonik müziği yaşıtları aracılığıyla sunarak çok sesli evrensel müziği yaygınlaştırmayı hedefliyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com