Ana Sayfa Yaşam 22 Ekim 2021 190 Görüntüleme

ESET hem kalitesi hem de değerleriyle Avrupalı

Merkezi Slovakya’da olan dünyanın lider siber güvenlik kuruluşu ESET, Avrupa Siber Güvenlik Kurumu (ECSO) ‘Avrupa'da Üretilen Siber Güvenlik’ etiketine layık görüldü. 

 

ESET, ECSO tarafından ‘Avrupa'da Üretilen Siber Güvenlik’ etiketine layık görülen ilk Avrupa merkezli BT güvenlik şirketlerinden biri oldu. Onay, ölçütleri karşılayan Avrupalı güvenlik satıcılarının sundukları kalitenin ve değerlerin önemini vurguluyor.  

 

ESET tarafından yapılan açıklamada “ESET artık daha çok küresel bir şirket olsa da, Avrupalı köklerimizle, ürünlerimizin ve hizmetlerimizin kalitesinden gelen itibarımızla gurur duymaya devam ediyoruz” vurgusu yer aldı.  

 

30 yılı aşkın bir süre önce Bratislava’da kurulan ve merkezi hala Bratislava’da bulunan ESET, tüm dünyadaki dijital kullanıcıların her geçen gün biraz daha dijital hale gelen dünyanın sunduğu muazzam potansiyelden tam olarak yararlanabilmesini sağlamak için çalışıyor. ESET AB düzeyinde kamu ve özel sektörler arasında, her ikisinin de uzmanlık birikimlerinden yararlanacak şekilde, etkili ortaklıklar kurmuştur. Bu ortaklıklar Avrupa'da önemli bilim projelerinde araştırma işbirliğini ve siber uzayı korumakla görevli güvenlik kuruluşlarıyla ortak çalışmaları kapsayacak şekilde genişletilmektedir.

 ECSO tarafından verilen ‘Avrupa'da Üretilen Siber Güvenlik’ etiketini kazanmak için şirketlerin şu özellikleri taşımaları gerekiyor:

 

  • Şirketin genel merkezi Avrupa'da bulunmalı;
  • Çalışanların çoğunluğu Avrupa'da istihdam edilmeli;
  • Asıl pazar Avrupa olmalı ve
  • ENISA tarafından bilgi ve iletişim teknolojisindeki ürün ve hizmetlerin güvenli olarak kabul edilebilmesi için gerekli olduğu belirtilen 10 temel güvenlik gereksinimi ile uyumlu olmalı.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com