Ana Sayfa Yaşam 25 Ekim 2021 194 Görüntüleme

Aklease’den, sürdürülebilir ve yeşil enerji yatırımına destek

Aklease, yenilenebilir enerji, enerji ve kaynak verimliliğine odaklanmış, sektörde bu anlamda bir ilk olan ürünü ECOLease ile Çiftay Grubu’nun 16.35 MW kurulu gücündeki hibrit ( biogaz – güneş ) enerji santrali projesini finanse etti. Bu finansman kapsamında yıllık 28 bin 768 ton karbon emisyonu azaltımı ve 1.3 milyon ağacın yıllık karbon tutumu da desteklendi. 

 

 

Türkiye’de yenilenebilir enerji finansmanı alanında birçok yeniliğe imza atan Aklease, sektörde yenilenebilir enerji, enerji ve kaynak verimliliğine odaklanmış ilk ürün olan ECOLease ile sürdürülebilir ve yeşil enerji konusunda önemli bir yatırıma destek oldu. 

 

Şirket, Çiftay Grubu bünyesinde yer alan Vega Diyarbakır Atık Yönetim ve Enerji Üretim Sanayi Ticaret AŞ’nin yatırımı olan ve yakın zamanda üretime geçen 16.35MW gücündeki hibrit enerji santrali projesini finanse etti. 

 

Toplam 16.35 MW kapasiteli biyogaz enerji santrali, güneş enerji santrali ve ısı geri dönüşüm ünitesinden oluşan ve günlük bin 500 ton çöpü bertaraf eden bu hibrit enerji santrali 39 bin konutun enerji ihtiyacını karşılıyor. 

 

Bu finansman kapsamında yıllık 28 bin 768 ton karbon emisyonu azaltımı ve 1.3 milyon ağacın yıllık karbon tutumunun da desteklenmiş olduğunun altını çizen Aklease Genel Müdürü Çetin Düz, “Enerji ve kaynak verimliliği sağlayan yatırımlara vade ve ödeme avantajı sağlayan ECOLease ile hem işine hem de geleceğe yatırım yapmak isteyen şirketleri, geniş fonlama imkânlarımızla desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com