Ana Sayfa Magazin 4 Kasım 2021 261 Görüntüleme

Yasemin Sakallıoğlu “Komik olmayan insanlara çok üzülüyorum”

Her hafta Türkiye ve gündeme dair konuları ve farklı ilgi alanlarından ağırladığı sürpriz konuk sanatçıları ile dikkat çeken “İbrahim Selim ile Bu Gece”nin bu haftaki konuğu başarılı komedyen Yasemin Sakallıoğlu oldu.

Zorlu PSM’nin sevilen programı “İbrahim Selim ile Bu Gece”nin bu haftaki konuğu sevilen komedyen Yasemin Sakallıoğlu samimi itirafları ve eğlenceli tavrıyla geceye damga vurdu.

Çocukluk yıllarından beri komik olmanın kendisi için önemli olduğunu anlatan başarılı oyuncu; “Ben çok çirkin bir çocuktum, çocuğun çirkini olur mu demeyin ben öyleydim çünkü. İnsanlar beni ‘aman ne tatlı bir çocuk’ diye sevmezdi. Ben de bundan dolayı sürekli taklit ve espri yapardım küçükken ve insanlara da komik mi diye sorup onay alma ihtiyacı duyardım.” ifadelerini kullandı.

Programın sevilen bölümü “Gözlerimin İçine Bak”ta İbrahim Selim tarafından kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap veren başarılı komedyen, “Komik olmayan bir şakaya güler misin?” sorusuna verdiği; “Ben komik olmayan insanlara çok üzülüyorum. Bir keresinde bir programa gitmiştim ve bana hiç gülmemişlerdi. Bu duruma çok içerlemiştim ben de. O günden sonra hiç komik olmayan insanlara ve yaptıkları şakalara kendimi yararcasına gülüyorum. Güleyim sonuçta ne olacak suratımı mezara götürecek halim yok, neyi esirgiyorum ki.” yanıtıyla stüdyodaki herkesi kahkahalara boğdu.

‘’Çok profesyonel dedikodu yaparım.’’

Programın aynı bölümünde ‘Çok profesyonel dedikodu yaparım, dedektif tutması lazım. Hiç kimse asla anlayamaz, karşımdakine de çok büyük yemin ettiririm. Dedikodu yapmak isteyen beni bulsun. Bende kalır, karşı tarafta da kalmasını sağlarım.’ sözleriyle samimi itiraflarda bulundu.  “Hiç reddedildin mi?” sorusuna ise; “Konservatuvar sınavlarında iki kere reddedildim. Üçüncü seferimde kazandım. Sınavda çok heyecanlanıyordum, hatta en sonunda sınavda ‘Hocam vallahi yetenekliyim ama heyecandan belli edemiyorum.’ dedim. Sonra beni seçtiler sağ olsunlar. Bazen dürüst olmak hayat kurtarıyor.” cevabını verdi.

“Annemin evlenmemi istediği zamanda ben konservatuvara girdim.

Konservatuvara 28 yaşında başlayan başarılı komedyen; “Annemin evlenmemi istediği zamanda ben konservatuvara girdim. 28 yaşında başladığım için biraz tuhaf bir durumda da kaldım elbette. Sınıf arkadaşlarımın hepsi benden on yaş küçüktü. Ben sonuçta mahalle kültürüyle yetişmişim onlar sosyal medyanın direkt içerisine doğmuş. Bu durum da arkadaşlık ve iletişim kurma konusunda oldukça zor zamanlar yaşamama sebep oldu ne yazık ki.” sözleriyle eğitim sürecini anlattı.

Kendisinin kadın komedyen olarak lanse edilmesinden herhangi bir rahatsızlık duymadığını da vurgulayan Sakallıoğlu; “Medyada kadın komedyen olarak yer almak beni rahatsız etmiyor. Eğer bir erkeğin muadili olarak konumlansaydım o zaman sıkıntılı bir durum olarak görebilirdim bunu. Atıyorum bilmem kimin dişisi diye bir söylemi kabul etmem mümkün olmaz elbette. Ama dünyada bile oyunculukta, ödüllerde kadın oyuncu erkek oyuncu ayrımı oluyor. Bunun rahatsızlığını yaşamıyorum hiç.” ifadelerini kullandı.

Eskiden şarkı sözü yazdığını da anlatan başarılı komedyen; “Çok önceden şarkı sözü yazıyordum, ama artık yazmıyorum. En son 9 –  10 sene önce yazmışımdır muhtemelen. Zaten çok kötü şarkı sözleri yazıyorum, hem çok kötü hem fazla arabesk oluyor.” sözlerinin ardından dokuz sene önce sözlerini yazdığı son şarkısını söyleyerek stüdyodaki herkesi büyüledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com