Ana Sayfa Kültür & Sanat 8 Kasım 2021 232 Görüntüleme

Çocukların Sevilen Karakteri Kukuli Müzikal ile Şimdi Sahnede

Şarkılarıyla milyonların kalbinde taht kurmuş Kukuli şimdi de sahnede! 

 

Youtube’da 3 milyondan fazla abonesi olan sadece çocuklar tarafından değil yetişkinlerce de çok sevilen animasyon dizi Kukuli20 Kasım’da Trump Stage İstanbul’da21 Kasım’da ise Mall of Istanbul MOİ Sahne’de konser veriyor ve tüm sevenlerini şarkı söylemeye davet ediyor. 

 

Türkiye’nin ilklere imza atan çocuk ve aile eğlence şirketi Fauna imzalı animasyon dizi Kukuli, 2013 yılında yaratıldı ve ilk Youtube’da gösterime girdi. Dijital’den globale uzanan başarılı yolcuğunda Kukuli, Sinagapur’dan Çin’e, Hindistan’dan Birleşik Krallık’a, 67’den fazla ülkede dijital platformlarda ve televizyon kanallarında yayınlanıyor. Kukuli, İngilizce, İspanyolca, Urduca, Arapça gibi 13 farklı dile çevrildi. 

 

TÜRKİYE’DEN UZAYA GİDEN İLK ÇİZGİ FİLM

 

Kukuli, dünya çapında sevilmesinin yanı sıra, Türkiye’den uzaya gönderilen ilk çizgi film olma özelliğini de taşıyor. 2019 yılında Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin kurduğu Integra 3646 takımının çalışması ile Kukuli, Facebook canlı yayınında uzaya gönderilmişti. 

 

Hareketli ve sevimli maymun Kukuli’nin en yakın arkadaşları Tinky ve Minky ile maceralarını eğlenceli ve eğitici şarkılar ile anlatan animasyon dizi, 52 bölümden oluşuyor. 

 

2015 yılında kurulan Fauna Prodüksiyon’un CEO’su Emre Aksoy “Kukuli sayesinde çocukların hayal gücü biraz daha gelişirse, eğlenirken faydalı yeni şeyler öğrenebilirlerse o zaman işimizi doğru yaptık demektir” diyerek Kukuli’nin hayat bulma amacını anlatıyor. 

 

20 ve 21 Kasım’da 2 farklı sahnede sahnelenecek olan Kukuli Müzikali’nin biletleri Biletix’de satışa çıktı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com