Ana Sayfa Kültür & Sanat 28 Kasım 2021 255 Görüntüleme

Müziğin Merkezi Aralık’ta da CRR

İBB ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur’un yolları ayrıldı. Müziğin şehirdeki simge mekanı, yakında belirlenecek yeni sanat yönetmeni ile birlikte aralık ayında ve yeni yılda İstanbulluların iyi müzikle buluştuğu adres olmaya devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur ile yönetsel fikir ayrılıkları nedeniyle yollarını ayırma kararı aldı. Yeni Genel Sanat Yönetmeni, kamuoyu ile kısa süre sonra paylaşılacak.

Türkiye’nin klasik müzik için tasarlanmış ilk konser salonu CRR, müziğin her türünden yetenekli ve tanınmış isimleri ağırlamaya yılın son ayında da devam edecek. 19 konserin gerçekleşeceği Aralık’ta; klasik müzikten çocuk operasına, cazdan Türk sanat Müziğine en özel repertuvarlar CRR’de sahnelenecek. Viyana Oda Orkestrası’nın 30 Aralık’ta vereceği muhteşem konser ile dinleyiciler yeni yılı müzikle karşılayacak.

CRR, 2020’nin Mart ayında başlayan pandemi nedeniyle online konserler ve dijital içeriklerle seyircisiyle bağını sürdürdü.2021 yaz ayları boyunca da ‘İstanbul’da Senfonik Yaz Konserleri’ ile açık havada klasik müzik konserlerine devam etti. Ekim ayından bu yana yüzde elli kapasite ile kapılarını izleyicilerine açan CRR,  tam kapasite olarak izleyicileri ile buluşmaya, yerli ve yabancı pek çok sanatçıyı ağırlamaya devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com