Ana Sayfa Magazin 8 Aralık 2021 238 Görüntüleme

Yasin Hacıoğlu Kimdir? Nerelidir?

Türkiye'nin altın ve kıymetli madenler sektöründe önde gelen iş adamlarından biri olan Yasin Hacıoğlu biyografisi

 

 

13.07.1988 Belgrad doğumlu olan Yasin Hacıoğlu, 2002 senesinde Türkiye'ye gelerek Çanakkale nufusuna geçmiştir. Annesi Bahrija Hadzic, Babası Joseph(Yusuf) Hadzic'tir. Afrika'da Kenya bölgesinde altın madenciliği sektörünün öncülerinden Hacioglugoldmining'in icra kurulu başkanlığını yapmaktadır. Birçok haber portalları ve canlı yayınlarda yaptığı isabetli yorumlar ile kendinden söz ettirmektedir.

 

CAMBRİDGE ÜNİVERSİTESİNDE EKONOMİ BÖLÜMÜNDE EĞİTİM GÖRDÜ

 

Hem lise hem de üniversite eğitiminden geçen Yasin Hacıoğlu, lisenin son 2 senesini Robert Collage’de tamamladı. Ardından Cambridge Üniversitesi Ekonomi Bölümüne girmiş ve burada ekonomi alanında lisans eğitimi gördü. Daha sonra Westminster Üniversitesi'nde yüksek lisans yaparak lisans üstü eğitimini de bitirdi. Kariyer hayatını şekillendirmeye başlayan Hacıoğlu, Hrd Antwerp Diamond of Greyder uzmanlığını da da aldı.

 

Eğitimini tamamlayan Yasin Hacıoğlu, kariyer hayatında yer edinecek adımlar attı. 1986 yılında Sırbistan’da Alexander Hadzic tarafından kurulan LND Hacioglugoldmining şirketine giren Hacıoğlu, halihazırda şirketin İcra Kurulu Başkanlığını yapıyor.

 

2011 yılından beri firmada faaliyetlerini sürdüren Hacıoğlu, şirketin önemli başarılar elde etmesine katkıda bulundu. Şirketin 2018/2019 World Economic Forum Uluslararası Afrika Madencilik Ödülünü kazanmasına öncülük Hacıoğlu, çalışmalarını şirket çatısı altında sürdürüyor.

 

BAŞARILI GRAM ALTIN ANALİZLERİNDE BULUNDU

 

Gram altın analizlerinde de bulunan Yasin Hacıoğlu, başarılı analizleriyle ilgi odağı haline geldi. Gram altın 297 TL iken 420-440 ve ardından 505 ve 550 bantlarını doğru tahmin eden Hacıoğlu; A Haber, Apara, CNN, Bloomberg gibi haber portalları ve çeşitli canlı yayınlarda isabetli altın yorumları yaptı ve adından söz ettirdi.

 

ÖZEL HAYATI

 

Bir dönem Ünlü şarkıcı Aleyna Tilki ile adı aşk dedikodularına karışan Hacıoğlu Ünlü şarkıcı ile kendi özel uçağında yakalanmışlardı.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com