Ana Sayfa Yaşam 11 Aralık 2021 235 Görüntüleme

Türk İhracatçısının Yeni Odağı, Geleceğin Kıtası Afrika!

Horoz Bolloré Logistics; daralmakta olan Avrupa pazarının ötesine geçerek Türkiye'nin önde gelen sektörleri için Afrika'ya uzanan geniş bir ticaret ve ihracat ağı oluşturmak ve Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki ticaret hacmini artırmak amacıyla geçtiğimiz günlerde düzenlenen, Export Gateway to Africa Fuarı’nda ziyaretçilerini ağırladı.

 

54 Afrika ülkesinin kamu ve özel sektör kuruluşlarından gelen alım heyetlerinin Türk ekonomisinin lokomotif sektörleriyle ile bir araya gelerek iş birliği fırsatlarının değerlendirildiği fuarda yer alan Horoz Bolloré Logistics’in Genel Müdürü Hakan Yaman, Afrika’ya ihracat ve lojistik çözümleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

109 Ülkede 600’ü aşkın ofisle tüm limanlar ve havalimanlarında hizmet veren köklü bir şirket olduklarını belirten Hakan Yaman, “Afrika ile ticaret yapan şirketlerin yer aldığı Export Gateway to Africa Fuarı’nda olmaktan oldukça memnunuz. Söz konusu Afrika kıtası olduğunda Bolloré markası kıta genelinde çok güçlü bir markadır. Lojistik sektörünün diğer oyuncularıyla karşılaştırıldığımızda önemli bir network gücüne sahibiz. Ayrıca belli sektörlere yönelik dikey çözümlerimiz bizi diğer şirketlerden farklı kılıyor. Ama Afrika bütün bu dünyadaki verdiğimiz hizmetler içerisinde bizim için özellikli bir kıta. Bollore’nin Afrika’daki yapılanması bizi kıtadaki diğer global rakiplerimizin oldukça önüne çıkarıyor. Afrika kıtasında yer alan 54 Ülkenin 48’inde yüzlerce noktamızla bizzat varız, diğerlerinde yer alan acentelerimizle de kıtanın tamamını kapsar haldeyiz. Çok güçlü olduğumuz bir bölge. Burada fark yaratabildiğimize inandığımız için Afrika’yı özellikle öne çıkarmaya gayret ediyoruz. Fuara da bu sebeple katıldık.” Dedi.

 

Lojistik sektörünün salgın ve sonrasındaki konteyner kriziyle zor günler geçirdiğine değinen Hakan Yaman, “Afrika kıtası gibi zor coğrafyalarda en büyük lojistik güçlük, limanı olmayan ülkelere yapılan taşımalarda ortaya çıkıyor. Afrika'nın tamamında kendi ofislerimiz, kendi araçlarımız, ekipmanlarımız ve depolarımızla hizmet veriyoruz.  Bollore Logistics'in oluşturduğu koridorlar sayesinde tüm Afrika limanlarından kendi araçlarımızla karayolundan veya işlettiğimiz demiryolları ve suyolları üzerinden iç noktalara teslimat imkânı yaratan 'Inland Africa' çözümümüz ve Batı Afrika ülkelerine yönelik 'Wara' adlı karayolu + hava kargo multimodal ürünümüz bu kıtaya yönelik farklı çözümlerimizden bazıları" diye konuştu.

 

Önümüzdeki yılda da müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik yeni çözümler tasarladıklarını belirten Hakan Yaman, sözlerine şöyle devam etti. “Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında gösterilen Afrika ülkeleri yıllık 1,5 trilyon dolar ithalat gerçekleştiriyor. Doymuş pazarlardan sonra yeni bir fırsat, geleceğin pazarı olarak görülüyor. Başta enerji olmak üzere her şeye ihtiyaçları var. Bizim de Afrika’da ağır yük taşımalı birçok proje taşımacılığımız enerji sektörüne ait.  Mobilyadan gıdaya, ev testili ürünlerinden enerji sektörüne, sanayi ürünlerinden yapı ve yapı malzemelerine kadar birçok üründe ithalat gerçekleştiren Afrika kıtası, Türk ihracatçıları içinde oldukça potansiyeli yüksek bir pazar konumunda.” 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com