Ana Sayfa Magazin 16 Aralık 2021 262 Görüntüleme

“Soyadımla ilgili sıkça kötü espri yapıldı”

Her hafta Türkiye ve gündeme dair konuları ve farklı ilgi alanlarından ağırladığı sürpriz konuk sanatçıları ile dikkat çeken Zorlu PSM’nin sevilen YouTube programı “İbrahim Selim ile Bu Gece”nin bu haftaki konuğu “Üç Kuruş” ve geçtiğimiz haftalarda yayına giren “Etkileyici” dizisinin Leyla’sı Aslıhan Malbora oldu. 

 

Müzikten, stand-up’a, mizahtan güncel konulara; kültürün her alanına dokunan ve her anı eğlence dolu dakikalara sahne olan Zorlu PSM’nin sevilen programı, Schweppes’in sunduğu “İbrahim Selim ile Bu Gece”nin konuğu olan güzel oyuncu Aslıhan Malbora, oyunculuk kariyerinin başlangıcından ilk set deneyimine, sette başına gelen komik olaylardan kişisel tercihlerine kadar sorulan soruları samimiyetle cevaplayarak yüksek tempolu bir program yaşattı. 

 

“Soyadımla ilgili sıkça kötü espri yapıldı”

Oldukça neşeli bir halde programa girişi yapan Aslıhan Malbora, İbrahim Selim’in merakla sorduğu “Soyadının anlamına ilk ne zaman baktın ve bununla ilgili yapılan en kötü şaka neydi?” sorusuna “İsmimin anlamına bakmadım çünkü kendimin farkına varıp soyadımın tuhaflığını anladığım an bunu aileme hemen sordum. En kötü şakaya gelirsek ‘Malbora mı? Kısa mı uzun mu?’ gibisinden yapılan kötü şakalar diyebiliriz. Ya da birisiyle tanışıyorum ‘Merhaba ben Aslıhan Malbora’ dediğimde karşı taraftan da kötü esprilerle karşılaşıyorum. Anlamına gelecek olursak; '’Milli mücadele zamanında atalarım, mallarını kaybetmiş ve mallarının alabora olmasından dolayı bu isim meydana gelmiş. Birleşik isim ancak ciddi bir ses benzerliği yarattığından böyle bir durum oluşturuyor.” Cevabıyla soyadıyla ilgili esprili açıklamalar yaptı. 

“İlk setimde mikrofonu açık unuttum”

Programın sevilen bölümü “Gözlerimin İçine Bak” kısmında Aslıhan Malbora, İbrahim Selim’in “Sette başına gelen komik bir anın var mı?” sorusuna “İlk iş ve set günümde başıma gelen bir anım var. Daha önce hiç set görmemişim ve mikrofonla filan ilk kez de o zaman tanışmıştım. Aşırı derecede heyecanlı bir durumdayım zaten. Her neyse lavaboya gitmek durumunda kaldım ve mikrofon üzerimdeydi. Lavabodan çıkarken kapıyı açtım ve ses ekibinden arkadaşla burun buruna geldim. Bir şeyler olduğunu hissediyorum ama heyecandan da tam ne olduğunu anlayamıyorum. Ben de tabi o an heyecanlıyım işte hayallerime giden yoldayım ve işimi en doğru şekilde yapmak istiyorum. Aslında biraz da trajikomik bir hikaye çünkü ses ekibinden arkadaş da biraz sert bir mizaçla beni uyardı ve ‘Aslıhan hanım bir daha lavaboya girerken ekibe söyleyin de mikrofonunuzu kapatsınlar’ dedi. Ben de bir anda heyecandan çatlayan sesimle ve de kendimi ezdirmemek için ‘Ben nereden bileyim, bugün ilk set günüm, bu mikrofon buradan çekiyor mu? Duyuyor musunuz beni?’ diye mikrofona bağırmaya başladım” yanıtıyla İbrahim Selim ve stüdyodakileri kahkahalara boğdu.

“Kariyerimde kendimi şanslı hissediyorum’’

Aslıhan Malbora, “Oyunculuk kariyeri senin için nasıl gelişti?” diye soran İbrahim Selim’e “Şöyle gelişti, ‘abim benden daha zeki, eyvah bir şey yapmalıyım’ dediğim anda halihazırda çift anadal yapıyordum. İstanbul’a geleli iki yıl olmuştu   ve kısa sürede yeniden İstanbul’a neden geldiğimi ve amacımı hatırladım. Daha sonra 35.5 Akademi’de eğitimlere başladım. O zamanki menajerim görüşmeye götürdü beni. Böyle salonda bir sahneydi, herkes oynuyordu o anda ve ben hayatımda hiç sahneye çıkmamıştım ve bir deneyimim yoktu. Kısaca oynamasının osunu bilmiyordum henüz. Tek tecrübem oyunculuk seçmeleriydi. Kısa süre sonra nerede olduğumu anladım ve o an ‘vay be buradayım şu an ve o an bu an!” dedim içimden. Açıkçası bu tür şeyler çok az insanın başına geliyor bu ülkede. Bu yüzden kendimi şanslı hissediyorum.” cevabını vererek kariyer başlangıcı hakkında oldukça samimi açıklamalar yaptı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com