Ana Sayfa Kültür & Sanat 17 Ocak 2022 171 Görüntüleme

Akbank Sanat’tan Yarıyıl Tatilinde Çocuklara Özel Program

Çocukları yıllardır sanatın yaratıcı dünyasıyla buluşturan Akbank Sanat, Yarıyıl Tatili için de dopdolu bir program hazırladı. Eğlenceli ve eğitici online atölye çalışmaları ve 50. Yılını kutlayan Akbank Sanat Çocuk Tiyatrosu’nun “Fırtına Çocuk” oyunu ile çocuklar tatil boyunca keyifli anlar yaşayacak. 

Akbank Sanat’ın yarıyıl çocuk etkinlikleri programı şöyle;

  • Atık Kumaşlar ve Tutkal ile Mask Atölyesi- 22 Ocak Cumartesi / Akbank Sanat Youtube

Bu eğlenceli çalışmada evde lekeli veya yırtılmış kıyafetler, yani atık kumaşlar, çocukların hayalindeki masklara dönüşüyor. Bolca kesme, ekleme, yapıştırma ve boyama tekniği ile gerçekleşecek atölye çocukların hayalleriyle renkleniyor.

 

Malzemeler: Atık kumaşlar(eski/lekeli/yırtılmış kıyafetler), guaj veya akrilik boya, makas, poşet/strech film, beyaz tutkal, fırça

 

  • Akbank Çocuk Tiyatrosu / Fırtına Çocuk – 24 Ocak Pazartesi / Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi

 

Türkiye’de binlerce çocuğa tiyatronun sihirli kapılarını açan, 2022 yılında 50. Yılını kutlayan Akbank Çocuk Tiyatrosu, Ellen Havard tarafından kaleme alınan “Fırtına Çocuk” oyunu ile 24 Ocak Pazartesi saat 13.00’de Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak

 

Yalnız yaşayan bir çocuğun fırtınadan harabeye dönen evini onarması sırasında rüzgarla birlikte gelen arkadaşıyla yaşadığı macerayı anlatan oyun; izleyenleri sınırsız bir hayal dünyasıyla buluşturuyor. Yönetmenliğini Lerzan Pamir’in yaptığı Fırtına Çocuk oyununda Elif Gizem Aykul ve Mert Aydın masalı, canlı müzik eşliğinde fiziksel bir anlatımla sahneliyor.

 

**Katılım ücretsiz ve rezervasyonludur, 19 Ocak 2022 itibarıyla; 0216 357 28 37 no’lu telefonu arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

 

  • Köpük Heykel Atölyesi– 29 Ocak Cumartesi/ Akbank Sanat Youtube

Bu atölye çalışmasında evdeki kutulardan çıkan köpükler İleri Dönüşüm tekniği ile köpük heykellere dönüşüyor. Çocuklar bu atölye çalışması ile hayallerindeki oyuncak heykeli yapma ve sonra bu heykeller ile dilediği gibi oynama fırsatı buluyor.

 

Malzemeler : Değişik şekil ve boyutlardaki köpükler, beyaz tutkal, fırça, farklı tahta çubuklar, guaj veya akrilik boya, su bazlı vernik, evdeki çeşitli aletler

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com