Ana Sayfa Yaşam 21 Ocak 2022 162 Görüntüleme

Kar Altında İçmesuyu Hattı Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, bölgeyi etkileyen kar yağışı ve olumsuz hava şartlarına rağmen Kartepe ilçesi Samanlı dağları eteklerinin üst kotlarında bulunan abonelerin su ihtiyacını karşılamak için içme suyu hattı yenileme çalışmasını sürdürüyor.

YENİ KAYNAKLAR DEVREYE ALINIYOR
KBB İSU Genel Müdürlüğü Kocaeli’ de altyapı yatırım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının 82’lik kısmını Yuvacık Barajı’ndan kalan su ihtiyacının 18’lik kısmını Kandıra Namazgah Barajı, Denizli Göleti ve yerel su kaynaklarından karşılıyor. Altyapı yatırımlarıyla birlikte şehrin birçok yerel su kaynakları için içme suyu arıtma tesisleri yaparak içilebilir ve sağlıklı suyu kaynağından abonelerine ulaştırıyor.

ÇELİK BORU TERFİ HATTI ÇALIŞMALARI BİTTİ
Kartepe ilçesi Samanlı dağlarının eteklerinde bulunan Gücük kaynağından Suadiye, Arslanbey, Karatepe, Balaban, Şirinsulhiye, Şefkatiye ve Nusretiye’nin üst kotlarında ki vatandaşların içme suyu ihtiyacı karşılanıyor. Gücük kaynağı terfi ve isale hatlarının kullanım ömrünü doldurması ile birlikte yaşanan arızaların ve su kesintilerinin giderilmesi için İSU, 2021 yılı içerisinde altyapı yenileme çalışmalarına başlamıştı. Çalışmaların devam ettiği bölgede, 1500 metre uzunluğunda çelik boru terfi hattının imalatlarını tamamladı.

İSALE HATTI YAPILIYOR
İSU Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde ve ilimizde de etkisini sürdüren soğuklar ve kar yağışı altında bölgede çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 9 bin metre uzunluğunda isale hattı çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında 250 mm çapında uzun ömürlü düktil font borular kullanılarak 3900 metre uzunluğunda altyapı çalışması yapıldı. Suadiye Mahallesi Topkapı Caddesinde su hattı yenileme çalışmaları kar altında devam ediyor.

KESİNTİSİZ SU KAYNAĞI
Kartepe’de gerçekleştirilen içmesuyu hattı yenileme çalışmalarının önümüzdeki aylarda tamamlanması hedefleniyor. Çalışma ile birlikte; her geçen gün gelişme ile birlikte nüfusu artan bölgenin kesintisiz ve sağlıklı su ihtiyacı karşılanacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com