Ana Sayfa Kültür & Sanat 1 Şubat 2022 188 Görüntüleme

Disney sihirli tasarımlarıyla Türkiye’de Ankara Şehir Hastanesi’ni renklendiriyor

The Walt Disney Company, faaliyetlerini sürdürdüğü Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki hastane ve bakım evlerinde tedavisi süren çocuklar için yepyeni ve anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Mural adlı bu proje kapsamında marka bünyesinde yer alan Disney, Pixar, Marvel ve Star Wars’un efsane hikâyeleri ve karakterlerinden ilhamla, hastanelere hediye edilmek üzere özel olarak tasarladığı duvar resimleriyle Disney, EMEA bölgesinde toplam 18 hastanede çocukların korku ve endişelerini azaltıp onlara duygusal dayanıklılık kazandırmayı hedefliyor. Türkiye’de ilki Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi’nde gerçekleştirilen “Şehir” temalı Mural uygulaması, ziyaretçi çocuklar ve ailelerinin yanı sıra hastane personelinin de beğenisini topladı.

 

 

The Walt Disney Company; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçiriyor. Projeye özel hazırladığı Mural tasarımlarıyla Disney, 2022 yılı boyunca 15 ülkede 18 farklı hastanenin duvarlarını renklendirerek tedavisi süren çocukların duygusal dayanıklılıklarını arttırmayı hedefliyor. Türkiye’deki ilk Mural uygulamasını Ankara Şehir Hastanesi’ne hediye eden Disney, portföyünde yer alan efsane hikâyelerinden aldığı ilhamla ve onlara konu olan kahramanlarının görselleriyle süslediği “Şehir” temalı tasarımını Çocuk Hastanesi’ni ziyaret eden çocuklar ve aileleriyle buluşturuyor.

 

Nisan 2019'da Amerika’daki Texas Çocuk Hastanesi’nde uygulanan pilot programın başarıyla hayata geçirilmesinin ardından Disney'in Kurumsal Sosyal Sorumluluk ekibi, markanın 2018 yılında çocuk hastaneleri yararına duyurduğu 100 milyon dolarlık küresel sosyal sorumluluk projesi kapsamında, tıbbi uzmanların rehberliğinde Disney, Pixar, Marvel ve Star Wars'un sevilen karakterlerinden ilhamla beş farklı Mural tasarımı hazırladı. 

 

Mural projesi, hastanelerde tedavisi süren çocukların içinde bulundukları duruma dair korkularını ve endişelerini azaltma, onları rahatlatıp güven tesis edebilme, duygusal dayanıklılıklarını güçlendirme ve onlara en ihtiyaç duydukları zamanlarda “Değer Katan Anlar” yaratabilme hedefiyle Disney’in sürdürdüğü sosyal sorumluluk stratejisinin önemli örneklerinden biri olma özelliği de taşıyor. 

 

Disney, sosyal fayda sağlama alanında çocukların ve gençlerin duygusal dayanıklılığını arttırmaya odaklı bu stratejisini, markanın bu alanda özel olarak gerçekleştirdiği Değişim Teorisi Araştırması sonuçlarına dayanarak geliştirdi. Araştırma sonuçları, Disney’in sevilen hikâyelerinin ve kahramanlarının, çocuklara konfor ve güven hissi aşılamalarının yanı sıra endişe verici durumlar karşısında korkularını hafifleterek onları cesur olmaya teşvik edebildiğini gösterdi.

 

Hastanelerde yer verilmek üzere projeye özel olarak hazırlanmış; büyük, jumbo, kademeli ve mini olmak üzere 4 farklı ebatta ve Şehir, Orman, Deniz Altı, Göl ve Galaksi temalı 5 farklı Mural tasarımı bulunuyor. 1960’ların efsane konsept sanatçısı Mary Blair ve çağdaş sanat tasarımcısı Joey Chou’nun tarzları baz alınarak oluşturulan bu modern çalışmalarda öne çıkan canlı renkler, iki-tonlu gradyanlar, dairesel çizgiler; tasarımların daha samimi ve hayal gücünü besleyen nitelikte olmalarına olanak sunarken Disney’in hikâye anlatıcılığı alanındaki benzersiz yeteneğinin de altını çiziyor.

 

Disney EMEA Bölgesi Sosyal Sorumluluk Direktörü Sara Hanson konuyla ilgili olarak: “Disney’in sevilen hikâyeleri ve kahramanlarının ilham verici gücüyle sosyal sorumluluk alanında fark yaratan projelere imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Hayata geçirdiğimiz Mural projesiyle Disney’in hikâye anlatımındaki uzmanlığını kullanarak çocuk hastalıkları alanında hizmet veren sağlık personelinin, tedavi süreçlerindeki çocuklarda oluşabilecek korku ve endişeleri giderebilmelerine katkı sağlayabilecek çözümler üretip her iki taraf açısından da verimli bir hastane deneyimi oluşturabilmeyi hedefledik. Bu ve benzeri projeler, Disney’in kâr amacı gütmeyen kurumlar, hastaneler ve sağlık uzmanlarıyla iş birliğinde çocuklara neşe, konfor ve dayanıklılık kazandırma yolunda yapabileceklerine de güzel bir örnek teşkil etmektedir. Mural projemizin etkili bir şekilde hedefine ulaşması ve çocuklarımıza en ihtiyaç duydukları anlarda değer katabilme yolunda süreç boyunca bize destek veren tüm iş ortaklarımıza yürekten teşekkürlerimizi iletiyorum.” dedi. 

 

Böylesine anlamlı bir projeyi Türkiye’de ilk kez Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi iş birliğinde hayata geçirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner“Disney’in ilham veren karakter ve hikâyelerinin gücünü yanımıza alarak hayata geçirdiğimiz Mural projesiyle, çocuklarımız ve aileleri için “Değer Katan Anlar” yaratabilmeyi ve onların duygusal dayanıklılıklarını pekiştirerek iyileşme süreçlerine katkı sağlayabilmeyi hedefledik. Disney olarak aralarında uzman hikâye anlatıcıları, pedagoglar ve yaratıcı ekiplerin de yer aldığı çok geniş bir kadronun katkılarıyla projeye özel tasarlanan duvar resimleri sayesinde çocuklarımıza en ihtiyaç duydukları anlarda konforlu ve ilham verici bir görsel dünya sunabilirsek ne mutlu bize. Farklı noktalarda benzer uygulamaların tekrarını yapabilmek ve bu sayede daha fazla çocuğumuza ilham olabilmek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

 

Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel ise bu önemli iş birliğiyle ilgili düşüncelerini “Disney her yaştan hayranına yönelik efsane içerikleri ve yarattığı kahramanlarıyla hayata renk katan bir marka. Bu anlamlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında bizlere hediye ettiği Mural sayesinde Disney, duvarlarımıza renk katmakla kalmayıp hastanemizi ziyaret eden çocuklara ve onların ailelerine iyileşme sürecinin en önemli unsurlarından saydığımız moral ve motivasyon kaynağı da sağlamış olacak. Böylelikle küçük misafirlerimiz hastanemizde kendilerini daha rahat hissedecekler. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum. şeklinde ifade etti.

 

Disney Türkiye, Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi’nde 7.40m x 2.62m ölçülerindeki “Şehir” temalı tasarımıyla hayata geçirdiği Mural projesi kapsamında, alternatif boyutlar ve farklı temalı duvar resimlerini tedavi sürecindeki çocuklara ve onlarla birlikte bu süreci yaşayan ailelerine ilham verebilmek amacıyla ilerleyen dönemde ülke genelinde farklı hastanelere ve/veya bakım evlerine hediye etmeye devam edecek.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com