Ana Sayfa Kültür & Sanat 3 Şubat 2022 252 Görüntüleme

Bir kitaba bir tiyatro bileti

Mersin Yenişehir Belediyesi Şehir Tiyatroları  ‘Aynamdaki Gölgeler’ oyununu tiyatroseverlerle bir kez daha buluşturuyor. Vatandaşlar bir bilet karşılığında en az bir kitap bağışlayarak tek perde halinde sahnelenen oyunu izleyebilecek.

 

Mersin Yenişehir Belediyesi, tiyatro oyunlarını vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Yenişehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularının sahnelediği tek perdelik ‘Aynamdaki Gölgeler’ oyunu bir kez daha tiyatroseverlerle buluşuyor.  9 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyunu tiyatroseverler kitap bağışında bulunarak izleyebilecek.  İzleyicilerin bağışta bulunduğu kitaplar hem Yenişehir Belediyesi Akademide yer alan Ülkü Ongun Kütüphanesi’nde hem de yakın zamanda kurulacak olan Osman Şahin Kütüphanesi’nde okurlarla buluşacak. Bağışlanan kitaplar talep halinde okulların kütüphanelerine de gönderilecek. 

 

Oyunun konusu

‘Aynamdaki Gölgeler’ oyununda meslek hayatı babası tarafından yönlendirilen, bu nedenle ruhsal buhranlar yaşayan bir kişinin bir saati anlatılıyor.  Oyunun kahramanı bu bir saat içinde yüzleşmek zorunda kaldığı diğer benlikleriyle gelgitler ve tartışmalar yaşar.  Oyun, on farklı tiyatro oyunundan pasajlar da içeriyor. Tek perde halinde sahnelenen oyunun yönetmenliğini Çağlar Ekinci, müziğini ise Veli Polat üstleniyor. Oyuna esin kaynağı olan öyküler ise Volkan Güneri, Çağlar Ekinci ve Veli Polat’a ait.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com