Ana Sayfa Kültür & Sanat 21 Şubat 2022 214 Görüntüleme

Simon Reeve ile Britanya’nın Göller Bölgesi’ne Sıradışı Bir Yolculuk

Yazar ve televizyoncu Simon Reeve, Göller Bölgesi seyahatini konu alan ve üç bölümden oluşan belgesel serisinin ilk sezonu ile BBC Earth ekranlarına geri dönüyor. Wordsworth’ün dizeleriyle de anılan bu doğa harikasına dair tüm bilinmeyenler izleyicilerle buluşuyor.

 

Doğa harikası görselleriyle “Simon Reeve ile Göller” belgeselinin ilk bölümü, 17 Mart Perşembe günü saat 00:00’da BBC Earth kanalında ekranlara gelecek. 

 

Reeve, Cumbria'daki Göller Bölgesi Ulusal Parkı'nı ziyaret ederek, şairlere ilham kaynağı olan bu ikonik bölgenin bilinmeyen yönlerini keşfediyor. Britanya’nın en büyük doğa harikalarından biri olan Göller Bölgesi’nde; birbirinden güzel dağları, buzul vadileri ve meşhur 16 buzul gölünü dolaşan Reeve, her yıl 20 milyon ziyaretçi ve turist çeken Göller Bölgesi'nin zorluklarla dolu dünyasını da gözler önüne seriyor.

 

Reeve, üç bölüm boyunca Lancashire'dan İskoç sınırlarına kadar uzanan Cumbria’da, bölge geleceğine dair farklı bakış açılarına sahip çeşitli insanlarla tanışıyor ve onların sorunlarını dinliyor. Geçimini turizm ve tarım üzerinden sağlayan bölge sakinleri; ev fiyatlarındaki hızlı artış, geleneksel sanayinin giderek azalması ve ekolojik problemlerinin artması gibi sorunlara dikkat çekmek istiyor. Avrupa açık deniz rüzgar alanlarına bakan, dünyanın en büyük nükleer işleme tesisi Sellafield ve sanayi bölgesi Barrow’a yaptığı seyahatlerle de görüyor ki doğa ve manzaranın arkasına gizlenen bu bölgede, karşıt çıkarlar ve zıtlıklarla dolu karmaşık bir yaşam ortamı mevcut.

 

Reeve bu belgesel serisinde, Cumbria halkından pek çok kişiyle samimi ve keyifli sohbetler gerçekleştirecek ve izleyicilerin Britanya'ya dair varsayımlarına yeni bir bakış açısı kazandıracak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com