Ana Sayfa Kültür & Sanat 11 Mart 2022 214 Görüntüleme

Tüyap, Kitap Fuarları’na Bursa ile hız kesmeden devam ediyor

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi desteği ile düzenlenen Bursa 19. Kitap Fuarı, 11 – 20 Mart 2022 tarihleri arasında Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

Bölgenin kültürel yaşamına önemli katkılar sağlayan Bursa Kitap Fuarı’na bu yıl 300’e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. On gün boyunca düzenlenecek panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 65 kültür etkinliği ve imza günlerinde yazarlar okurlarıyla buluşacak. Fuarın konukları arasında Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Aşkım Kapışmak, Atilla Dorsay, Ataol Behramoğlu, Sinan Akyüz, Murat Menteş, Barış Terkoğlu, Yusuf Kaplan, Kahraman Tazeoğlu, Tuna Kiremitçi, Sevil Atasoy, Nermin Bezmen ve daha pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı bulunuyor.

 

Kültür şehri Bursa’da fuar heyecanı

İki yıllık aradan sonra kitapseverlerin bu seneki ilk buluşmasını Çukurova Kitap Fuarı ile gerçekleştiren Tüyap, hız kesmeden Bursa ile devam ediyor. Bu sene on dokuzuncusunu düzenlenecek olan Bursa Kitap Fuarı’na bölgedeki tüm okurları bekliyor, fuara gelecek yazarlarımızla onları buluşturmak için gün sayıyoruz.

 

Kültürel gelişime katkı

Bursa 19. Kitap Fuarı’nın açılışında Tüyap Fuarcılık Grubu olarak düzenledikleri her kitap fuarında bölgenin kültürel gelişimine yadsınamaz bir katkı sunduklarını ifade eden Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “2 yıllık bir aradan sonra Bursa Kitap Fuarı’nı açmanın ve siz değerli kitapseverlerle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. 10 gün boyunca sürecek olan fuarımızda çok değerli yazar ve çizerleri, kısacası kültür insanlarını fuar alanımızda okurlarla buluşturacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Fuarımızda 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşları yer alırken, 80 etkinlik ve 350 yazar ile bir araya gelecek ziyaretçilerimiz kitapların keyifli dünyasına yolculuğa çıkacak. İlgiyle takip edilen Bursa Kitap Fuarı’na bölgedeki tüm kitapseverleri bekliyor, fuara gelecek önemli yazarlarımızla onları buluşturmak için gün sayıyoruz. Bu vesileyle fuarımızın hazırlanmasında yıllardır iş birliği içinde olduğumuz Türkiye Yayıncılar Birliği başta olmak üzere, Bursa’da desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Fuarımızın okuma alışkanlıklarımızı olumlu yönde etkilemesini temenni ediyorum” sözlerini kullandı.

  

Çocuk ve gençlik etkinlikleri fuarda olacak

Bursa Kitap Fuarı çocuk ve gençlere yönelik söyleşi, dinleti ve atölye çalışmalarından oluşan etkinliklere ev sahipliği yapacak. “Yaratıcı Resim Atölyesi”, “Yaratıcı Okuma Atölyesi”, “Çocukların Yaşamında Şiir”, “Sanatçı Çocuklarla Mizah” atölyelerinde fuarın minik ziyaretçileri bir araya gelecek. 

 

Bursa Kitap Fuarı’nı takip edin

Fuarla ilgili en güncel haberler, konuk yazarlar, ulaşım bilgileri, etkinlikler ve imza günlerine www.bursakitapfuari.com sitesinden; facebook/tuyapkitapfuari, twitter/kitapfuari ve instagram/kitapfuari hesaplarından ulaşılabilecek. Ayrıntılı etkinlik programı ve imza günleri listesi fuar web sitesinde bulunan ‘Etkinlik Takvimi’ sekmesinden takip edilebilecek.

 

Girişin ücretsiz olduğu Bursa Kitap Fuarı her gün 10.00 – 19.30, kapanış günü olan 20 Mart tarihinde ise 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com