Ana Sayfa Yaşam 21 Mart 2022 204 Görüntüleme

Paribu, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında Afrika’da yeni bir su kuyusu daha açtırdı

Türkiye’nin lider kripto para işlem platformu Paribu, dünyadaki dezavantajlı bölgeler için sürdürülebilir projeler yürüten Sen De Gel Derneği ile iş birliğiyle Afrika’daki sekizinci su kuyusunu açtırdı. 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında suyun önemine dikkat çeken Paribu, Gambiya’nın Jallow Kunda Ramatoulie köyünde 400 kişinin yararlanabileceği su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi.

 

Paribu, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda “yoksulluğa son”, “nitelikli eğitim” ve “temiz su ve sanitasyon” konularını sahiplenerek faaliyetlerini sürdürüyor. Sen De Gel Derneği ile iş birliği yaparak 22 Mart Dünya Su günü kapsamında, Afrika’daki sekizinci su kuyusunu açtırdı. Gambiya Niani Central River Region bölgesindeki Jallow Kunda Ramatoulie köyünde açtırılan su kuyusundan 400 kişi yararlanabilecek.

 

Paribu CEO’su Yasin Oral, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Paribu olarak inanıyoruz ki, yarının dünyasını bugünden inşa etmenin tek yolu yalnızca teknolojiyi değil; çevre, sanat, spor, kültür ve eğitim alanlarını da sahiplenmekten geçiyor. Temiz suya erişim de sahiplendiğimiz alanlardan biri. Başta Afrika olmak üzere, tüm dünyanın kanayan yarası olan bu problemi çözmek için sorumluluk alıyor, daha çok insanın temiz suya ulaşabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gambiya’nın Jallow Kunda Ramatoulie köyünde açtırdığımız su kuyusuyla Afrika’da 8 farklı bölgede yaklaşık 3500 kişinin temiz suya erişebilmesini sağladık. Bu alandaki desteklerimizi devam ettireceğiz.”

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com