Ana Sayfa Yaşam 30 Mart 2022 180 Görüntüleme

Alsancak için ‘akıllı’ fikirler aranıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şehrini Geliştir Yarışması düzenliyor. Ford Otosan ve Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) Türkiye ortak yürütücülüğünde, “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” teması ile gerçekleştirilecek yarışmada; pilot bölge olarak seçilen Alsancak’ta sürdürülebilir, doğa dostu, insan ve yük taşımasına katkı sağlayacak ‘akıllı şehir’ çözüm önerileri aranacak.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ford Otosan ve WRI Türkiye, Şehrini Geliştir Yarışması’nı başlatıyor. Geleceğin dünyasında, odağına akıllı hareketliliği yerleştiren yarışma, şehirlerin problemlerine ekosistemdeki paydaşlar ile işbirliği sağlayarak akıllı çözümler üretmek için yola çıkıyor.  Katılımcılar, İzmir’in ulaşım, e-scooter, toplu ulaşım ve kentsel lojistik hareketliliğinin çok yoğun olduğu Alsancak’ta, “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” teması dahilinde sunacakları çözümlerle yarışacak.

Akıllı hareketliliğe ilgi duyan start-up’ları, üniversite öğrencilerini, mikromobilite ve teknoloji şirketlerini davet eden organizasyon, sürdürülebilirlik ve erişilebilirlik odaklı fikirleri destekleyecek; öne çıkan projelerin uygulanmasını sağlayacak.

Kazananlara fırsatlar
Yarışma için seçilen takımlara tematik eğitim ve alanında uzman kişilerden mentor desteği verilecek. Sürecin sonunda seçkin bir jüri heyetine takımlar sunum yapacak ve akıllı hareketlilik konusunda ilk 3’e giren fikirler, K-Works’te (Koç Holding Kuluçka Merkezi) ve Ford Otosan Yatırım Komitesi’ne sunum yapma fırsatı elde edecek. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Girişimcilik Merkezi’nin sağladığı kolaylıklardan faydalanma ve prototip atölye imkânı sunulacak.  Ford Otosan, birinci seçilen takımın geliştirdiği çözümün kentte pilot olarak uygulanmasına da destek olacak.  

Başvurular başlıyor
Yarışmanın başvuruları 1-24 Nisan tarihleri arasında yapılabilecek. Detaylara www.sehrinigelistir.com adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlginizi çekebilir

Kızçelerden büyük adım

Kızçelerden büyük adım

Tema Tasarım | Osgaka.com