Ana Sayfa Kültür & Sanat 4 Nisan 2022 159 Görüntüleme

Çağdaş Gazeteciler ve Sanatçılar Buluştu

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi, gazeteci, ressam ve heykeltıraş buluşmasına ev sahipliği yapıyor.

 

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin Doğan Taşdelen ÇSM’de açtığı sergi, 4 kuşak gazeteciyi ressam ve heykeltıraşlarla bir araya getirdi.

 

Sergi açılışında bir konuşma yapan ÇGD Genel Başkanı Can Güleryüzlü, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin 44 yaşına girerken kuruluş ilkelerinin yol göstericiliğinde 4. kuşağın da dernek çalışmalarına aktif olarak katılmasından duyduğu memnuniyeti aktardı. Ülkenin içinden geçtiği süreçte soran, sorgulayan meslek mensupları olarak gazeteciler ve sanatçıların da otoriterleşmenin olumsuz etkilerini yaşadığını ifade eden Güleryüzlü, dayanışma bilinciyle yarınlara umutla bakacaklarını söyledi.

 

ÇGD Genel Başkanı Can Güleryüzlü konuşmasının sonunda eserleriyle kendilerine destek veren sanatçılar; Celal Binzet, Ataç Elalmış, Baran Kamiloğlu, Bünyamin Balamir,  Ersan Çetin, Güven Ateş, Güzin Arısoy, Hacı Demirci, Halil Coşkun, Hasan Pekmezci, Hayati Misman, Himmet Gümrah, Hüseyin Şahbudak, İzzet Gül, Mehmet Ali Doğan, Tuğrul Velidedeoğlu, Nihat Yücel, Nur Gökbulut, Orhan Kurmalı, Şükran Pekmezci, Ufuk Aydoğan, Ümit Turanlı ve Yalçın Yüksel’e teşekkür etti.

 

Sergi, önümüzdeki günlerde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak 2021 Yılı Başarılı Gazeteciler Ödül Töreni’nin ardından 12 Nisan’a dek görülebilir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com