Ana Sayfa Kültür & Sanat, Yaşam 23 Nisan 2022 178 Görüntüleme

Turan Karaman’ın düzenlediği Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışları Başlıyor…

Ülkemizde 10 yıl aradan sonra geçen sene tekrar düzenlenmeye başlayan uluslararası atlı dayanıklılık yarışlarının 2.si 6-8 Mayıs tarihlerinde Tk Endurance Events kapsamında Kırklareli’mizin İğneada bölgesinde düzenleniyor. Ekim ayında ülkemizde ilk kez düzenlenmesi planlanan Balkan Şampiyonasının provası niteliğinde olan etkinliğe Tk Cowboy Ranch çiftliği ev sahipliği yapıyor. Toplamda 100 atın katılacağı etkinlik bugüne kadar yapılan en kapsamlı atlı dayanıklılık yarışları olarak da büyük önem taşıyor. 

 

Yarışın parkurları Istranca Ormanlarının büyülü atmosferinde, binicilerin ve atların hem fiziksel hem de zihinsel sınırlarını test etmek üzere özel olarak tasarlandı. Yarışlar öncesinde ve sonrasında atların genel sağlık durumunun kontrol edileceği Vet-Check alanı, hayvan severler için keyifli görüntülere sahip olacak. Yeme-içme alanları, sponsorlu etkinlikler ve sahne performanslarıyla, Tk Endurance Events, izleyicilere doğanın kalbinde unutulmaz bir hafta sonu vaat ediyor.

 

Atlı Dayanıklılık Disiplininin Kısa Özeti:

Birinci önceliği at sağlığı olan disiplin zorlu şartlarda yüksek km’lerde düzenlenmektedir. Her bir yarış için parkurları minimum ve maksimum sürede tamamlama sınırları mevcuttur. Erken veya geç gelen takımlar diskalifiye olur. Ayrıca, parkura göre at nabız aralığı belirlenmiştir. Bu aralığın altında veya üstünde olan atlar diskalifiye olur. Vet-check alanında atın yürüyüşü ve koşuşu kontrol edilir. Herhangi bir sekme topallama veya sakatlıkta takım diskalifiye edilir. Bu kıstaslara uyan takımlar arasında birinci gelen yarışı kazanır. 

Tema Tasarım | Osgaka.com