Ana Sayfa Kültür & Sanat 11 Mayıs 2022 141 Görüntüleme

Hatice Aşkın, Uluslararası Distopya Film Festivali’ni 75. Cannes Film Festivali’nde Tanıtacak

“APP” isimli filmiyle pek çok ödüle layık görülen yönetmen Hatice Aşkın, 17-28 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 75. Cannes Film Festivali’nde, direktörlüğünü yaptığı 2. Uluslararası Distopya Film Festivali ile “Adresi Olmayan Ev” filminin tanıtımını gerçekleştirecek.

 

2019 yılında “APP” isimli senaryosuyla kısa film türünde yeni bir pencere açıp, ulusal ve uluslararası festivallerden çok sayıda ödülle dönen Hatice Aşkın, bu yıl 17-28 Mayıs tarihleri arasında 75’incisi gerçekleşecek Cannes Film Festivali’nde bulunacak. Uluslararası Distopya Film Festivali’nin direktörlüğünü üstlenen Aşkın, interdisipliner ve yenilikçi vizyonuyla sinemaseverlerin beğenisini kazanan ve bu yıl ikinci kez düzenlenecek organizasyonlarını, Cannes Film Festivali’nde sinemaseverlere anlatacak. Başarılı filmlere imza atan genç yönetmen Hatice Aşkın, çekim hazırlıkları süren “Adresi Olmayan Ev” isimli uzun metraj filminin tanıtımını da 75. Cannes Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve BKM Mutfak’ın iş birliğiyle Türkiye’de ilk kez 2021 yılında gerçekleşen Uluslararası Distopya Film Festivali’nde Babis Makridis, Damla Sönmez, Fadik Sevin Atasoy, Didem Balçın ve Cansel Elçin gibi sinema sektörünün önemli isimleri jüri üyeliğini üstlenmişti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com