Ana Sayfa Kültür & Sanat 12 Mayıs 2022 131 Görüntüleme

EÜGüzel Sanatlar Eğitimi Bölümünün “Yıl Sonu” sergisi açıldı

Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan “Yıl Sonu” sergisi açılışı gerçekleştirildi.

 

EÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Sergi Salonunda açılışı gerçekleştirilen sergide öğrencilerin akrilik boya, yağlı boya tekniklerini kullanarak yaptıkları resimler, deneysel sanat işleri ve heykel atölyesi çalışmaları yer aldı. Sergiye, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Başbay, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, Dr. Öğretim Üyesi Emine Halıçınarlı, Dr. Turan Enginoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Serginin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Alper Başbay, “Sanat çok kıymetli ve değerlidir. Sanatın her insana mutlaka dokunması gerekiyor. Sanata yönlenmesi ve yönlendirilmesi gerekiyor. Bunu onlara yaşatacak olan sizlersiniz. Özellikle de görevlerinin başında olan ve Türkiye’nin farklı coğrafyasına yayılan sizler, insanlara en azından dokunmayı, rengi ve hissetmeyi tattıracak olan kişilersiniz. Bu anlamda büyük bir yükünüz var. Biz elimizden geldiğince burada sizleri iyi yetiştirmeye gayret ediyoruz. Hocalarımızın emekleri var. Onlara teşekkür ediyoruz. Yıl içerisinde yapılan sergileri de mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyoruz ama bu sergi biraz daha özel oldu. Çünkü final sergisi oluyor. Gittiğiniz yerde Ege Üniversitesinin özellikle Eğitim Fakültesinin özelinde oralara taşıyabilirseniz çok mutlu oluruz. Hepinizin eline sağlık, teşekkür ediyorum” dedi.

 

Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Merih Tekin Bender, Dr. Öğretim Üyesi Emine Halıçınarlı, Dr. Öğretim Üyesi Turan Enginoğlu ve Doç. Dr. Melek Şahan Nalbantoğlu üstlendiği sergi 17 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilerine açık olacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com