Ana Sayfa Yaşam 19 Mayıs 2022 116 Görüntüleme

Alpaslan’ın tedavisi için çok az kaldı!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan 2,5 yaşındaki Alpaslan Sarıboğa, SMA Tip 1 hastalığıyla mücadele ediyor.
 
Aydın Valiliği onayı ile minik Alpaslan'ın tedaviye ulaşması amacıyla başlatılan kampanya ile hedeflenen toplam miktarın yüzde 91'i toplandı. Tedavisinin uygulanabilmesi gereği olan 13,5 kilodan fazla olmaması gereken Alpaslan için kalan yardımın tamamlanması gerekiyor. Türkiye'de ve Almanya'da yaşayan hayırseverlerin desteği bekleniyor. 
 
MÜCADELE ÖRNEĞİ OLDULAR
 
Babası polis memuru, annesi ise ev hanımı olan minik efenin kalıcı tedaviye ulaşması için baba Ömer Sarıboğa Türkiye'yi il il dolaşarak büyük bir mücadele örneği sergiliyor. Anne Habibe Sarıboğa ise “Oğluma hayat olur musunuz” diyerek oğlunun tedavisi için açtığı sosyal medya hesaplarından canlı yayınlar yaparak çağrıda bulunuyor, hayırseverlerden yardım bekliyor.
 
ZAMANLA YARIŞILIYOR
 
Baba Sarıboğa, "Oğlum Alparslan'ın hayata tutunabilmesi için 13,5 kiloya ulaşmadan 1 milyon 802 bin dolar değerindeki ilacın alınması gerekiyor. Hayırseverlerin desteği ile bu bedelin yüzde 91'ine ulaştık. Zamanla yarışıyoruz. En kısa sürede kalan miktarı da tamamlayıp yavrumuzun tedavisini bir an önce yapılmasını istiyoruz." diyerek destek beklediklerini ifade etti.
 
ALMANYA'DA YAŞAYAN TÜRKLER DE DESTEK VERDİ
 
Minik Alpaslan için Türkiye'de olduğu gibi Almanya'da yaşayan Türk toplumu üyeleri de çaba gösteriyor. Almanya'da STK ve derneklere başvurduklarını ifade eden Elif Özkoyuncu, "Minik yavrumuz için bizler de destek olduk, destek toplayıp ailemize iletiyoruz. İnsanımız çok duyarlı. Ancak tedaviye bir an önce kavuşması gereken Alpaslan zamanla yarışıyor. Toplam hedefin yüzde 9'u kaldı. İnanıyor ve ümit ediyorum ki minik yavrumuz için bu son virajı hızla aşıp sağlığına kavuşmasını sağlayabiliriz." diye konuştu.
 
 
Valilik Onaylı IBAN: TR290001009010074820905001 
Ziraat bankası, Alıcı: Alparslan Sarıboğa

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com