Ana Sayfa Kültür & Sanat 19 Mayıs 2022 154 Görüntüleme

Çocuk kitapları yazarları minik okurlarıyla buluştu

12. Kocaeli Kitap Fuarı Karamürsel Alp Salonunda çocuk kitapları yazarları Melih Tuğtağ ve H. Salih Zengin küçük yaştaki okurlarıyla buluştu

 

Doğu Marmara’nın en büyük ve en çok ziyaret edilen 12. Kocaeli Kitap Fuarı Karamürsel Alp Salonunda, çocuk kitapları yazarı Melih Tuğtağ “Süper Kahraman Akademisi”; çocuk kitapları yazarı H. Salih Zengin “Dur! Oku! Gülümse” konulu söyleşileriyle küçük yaştaki okurlarıyla bir araya geldi.

 

MİNİK OKURLARIN KİTAP FUARI SEVGİSİ

Kocaeli’nin minik okurları bu yıl 12. düzenlenen Kitap Fuarı’na gelmeye devam ediyor. Fuarda yazarlarla, kitaplarla haşır neşir olarak kitapların sihirli dünyasına dalan öğrenciler, yazarlık ve edebiyat dünyası ile yayınevleri ve sahaflar ile küçük yaşlarda tanışma fırsatı buluyor.          

 

GEÇERLİ BİR MAZERETİN VARSA KİTAP OKURSUN

“Geçerli bir mazeretin varsa kitap okursun” diyen çocuk kitapları yazarı Melih Tuğtağ, çocuk okurlarıyla bir araya geldiği söyleşisini interaktif bir şekilde karşılıklı soru-cevaplarla gerçekleştirdi. “Kitap okumamızın amacı insanı ve hayatı tanımaktır” diyen Tuğtağ: “ Kitap bize kendimizi daha iyi tanıtır. Yazarlık yeteneği ilham ve hayal gücüyle olmaz. Sadece bunlar yeterli değildir. Yetenek olmadan yazarlık olmuyor. His, ilham, hayal gücü ve yetenek bir araya geldiğinde bir şeyler yazabiliyorsunuz. 17 kitabım var. Yazmak çok bilmek veya tecrübe ile değil kalp, beyin ve yazarlık yeteneği ile olur” ifadelerini kullandı.

 

SÜMERLER BİLE AYNI DERTTEN MÜZDARİP

Çocuk kitapları yazarı H. Salih Zengin “Dur! Oku! Gülümse” konulu söyleşinde “Çocuklar için edebiyat, çocukları anlamak esaslı zor meseleler. Dünya hızla ilerlerken kuşaklar arası çatışmaya, farklılaşmalara sebep oluyor. Çocuklarımız dijital dünyada boğuluyor mu diye endişe ediyoruz. Çocuklarımızın zihnini dijital dünya değiştiriyor. Her ebeveyn gençlerin geleceği için endişe etmiş. Sümer tabletlerinde bile “ne olacak bu gençlerin hali” diye yazılı metin bulunmuş. TV icat edildikten sonra 37; cep telefonu icat edildikten sonra ise 13 yıl yayılma hızı sürüyor.  Faceebok 2 yıl, Angry Birds isimli oyunun insanlara ulaşması hızı ise 35 gün olarak ifade ediliyor”

 

BAŞPARMAK ÇAĞI ÇOCUKLARI

“Günümüzdeki çocuklar başparmak çağı çocukluğu yaşıyor” diyen H. Salih Zengin,”Tablet ve cep telefonu ile erken yaşta tanışan çocuklar başparmaklarını kullanıyor. Zihni değişimin yanında fiziksel dönüşümde yaşıyoruz. Zihni gelişime teknolojinin en ufak bir katkısı yok. Tam zıttı gerilemeye sebep oluyor. Çocuklar her bilginin Google da var olduklarını bildiklerinden her bilgiyi hafızalarına almıyorlar. Belleklerini akletmek hafızaya kaydetmek yerine, bilgisayara teslim etmiş oluyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com