Ana Sayfa Yaşam 20 Mayıs 2022 122 Görüntüleme

Ege Üniversitesi 67 yaşında!

Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan Ege Üniversitesi, 67’nci kuruluş yıldönümünü yapılan törenle kutladı. Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Tören öncesi Rektörlük Bahçesinde Atatürk anıtına üniversite üst yönetimi tarafından çelenk sunumu yapıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Köklü geçmişiyle önemli işlere imza atan üniversitemiz, ülkemizin çağdaşlaşması yönünde attığı adımlarla gerek ulusal gerekse uluslararası arenada saygın bir konuma sahip öncü bir üniversitedir. Mezun olduğum bu güzide Üniversitenin Rektörü olarak üniversitemize kazandırdığımız bu saygın konumdan dolayı büyük bir kıvanç ve gurur duyuyorum. Bizler; tarihi, sayısız başarılarla dolu saygın üniversitemizi, ülkemizin ve dünyanın en önemli bilim üreten markası haline getirmek için gece gündüz demeden çalışıyor, Ege Üniversitesinin köklü tarihine yakışır bir gelecek inşa etmek için üstün gayret sarf ediyoruz. Biliyoruz ki bilimsel ilerlemenin merkezi olan üniversitelerin başarılarını geleceğe taşıması, çağın değişen dinamiklerine uyum sağlanması ile mümkündür. Bizler de bu bilinçle hareket ediyor, Üniversitemizin gelişimine katkı sunmak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” diye konuştu. 

 

“Başarılarımız yoğun mesaimizin karşılığıdır”

Son 4 yıl içinde çok önemli başarılara imza attıklarını söyleyen Rektör Budak, “Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren köklü tarihe sahip üniversitemizi, yükseköğretim camiasında hak ettiği noktaya taşımak için büyük bir değişim dönüşüm hareketi başlattık ve önemli başarılara hep birlikte imza attık. Bugün geldiğimiz noktada Ege Üniversitesi, Araştırma Üniversitesi unvanına sahip, Türkiye’nin ilk Kurumsal Tam Akreditasyon Belgesini almış, Öğrenci Memnuniyetinde A Plus olmuş, Türk yükseköğretim sistemimize örnek olan öncü bir üniversitedir. Ayrıca Üniversitemiz, uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda kardeş ülke Azerbaycan ile Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan çift diploma projesini hayata geçirerek tarihe önemli bir not düşmüştür. Bu başarılar ebette ki tesadüf değil, ortak akılla belirlenmiş hedefler doğrultusunda tek yürek olan Ege Üniversitesi ailesinin yoğun mesaisinin karşılığıdır” dedi.

 

“Ülkemizin geleceği için gençlerimize ihtiyacımız var”

Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Budak, “Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesinde eğitim alıyorsunuz. Üniversite yönetimi olarak, eğitim ve araştırma olanaklarınızı en üst düzeye çıkarmaya, her türlü sosyal, kültürel ve bilimsel faaliyetlerinizde yanınızda olmaya çalışıyoruz. Sizlerin ve ailelerinizin emekleri neticesinde, Türkiye’nin en köklü, en başarılı üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesine yerleştiniz. Başarınızdan ötürü her birinizi ayrı ayrı kutluyorum. Eğitim hayatınız boyunca her konuda sizlerin yanında olacağımızdan, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sizlerin ve üniversitemizin ihtiyaçlarıyla yakından ilgileneceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Ülkemizin her alanda gelişimi ve Büyük Türkiye hedefimize ulaşmamız için siz değerli gençlerimizin yapacağı çalışmalara her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu lütfen unutmayın” diye konuştu.

 

“Bu üniversitenin bir mensubu olmaktan gurur duyuyorum”

Ege Üniversitesinin bir mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğunu ifade eden Rektör Budak, “Yarım asrı aşkın süredir sahip olduğu zenginliği bilime adayan bu köklü kurumun mensubu olmak benim için her zaman büyük bir övünç kaynağı oldu. Gerek öğrencilik ve akademisyenlik yıllarımda, gerekse Rektör olarak bu güçlü yapının gelişimine katkı sağlamanın gururunu daima yüreğimde hissettim. Bu süreçte bir kez daha anladım ki üniversitemizin geçmişten bugüne kat ettiği mesafenin ardındaki asıl güç; ortak idealler doğrultusunda çalışanıyla, öğrencisiyle tek yürek olabilmesidir. Önümüzdeki süreçte de uzman akademik ve idari kadromuz, öğrenme arzusu hiç dinmeyen öğrencilerimizle; aynı kaynaktan güç alarak bilime, ülkemize ve insanlığa sunduğumuz faydayı daha genişleteceğiz” dedi.

 

“Başarılarımız artarak devam edecek”

Ege Üniversitesinin başarısında emeği geçenleri unutmayan Prof. Dr. Budak, “Ürettiği bilgiyi değere dönüştürerek bilimin ilerlemesine katkı sağlayan, birikimli ve donanımlı bireyler yetiştirmek için canla başla çalışan akademisyenlerimizi tebrik ediyor; başarılarıyla gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Üniversitemizin bu noktaya gelmesinde büyük emeği olan, bugün aramızda bulunan veya bulunmayan çalışan mensuplarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Elbette bu duygularımı sizlerle paylaşırken ebediyete uğurladığımız tüm hocalarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Özellikle belirtmek istiyorum ki bizleri her zaman daha iyisi için yüreklendiren, çalışmalarımızın her aşamasını yüksek ilgileriyle takdir eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hürmetlerimi ve teşekkürlerimi arz ediyorum. Başarılarımızın artarak devam edeceğine duyduğum inançla, üniversitemizin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, kurulduğu ilk andan itibaren üniversitemizin gelişimine katkı sunan emektarlarımıza; bugün yine aynı heyecan ve adanmışlıkla çalışan tüm mensuplarımıza şahsım ve Ege Üniversitesi adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Rektör Budak’ın konuşmasının ardından EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan “Ege Üniversitesi 67. Yıl” video gösterimi yapıldı. 67.yıl pasta kesiminin de gerçekleştirildiği törende akademik yükselme başarısı gösteren akademisyenlere belgeleri takdim edildi.

 

Tören, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından gerçekleştirilen konserin ardından sonra erdi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com