Ana Sayfa Kültür & Sanat 20 Mayıs 2022 161 Görüntüleme

“İmam Hatipliler Bilim, Teknoloji, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasında farklı kutlama etkinliklerine ev sahipliği yapan İzmir’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “İmam Hatipliler Bilim, Teknoloji, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği” düzenlendi.

Bilimsel ve teknolojik projelerin sergilendiği büyük ilgi gören “İmam Hatipliler Bilim, Teknoloji, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği” 'nde konuşan Vali Köşger, inanmış, iyi eğitilmiş, kendi kökleri üzerinde büyüyen, bilimle ve izanla kuşanmış gençliğin en büyük zenginlik olduğunu dile getirerek, “Şuurlu yetiştireceğimiz gençlik sayesinde, 21. asır Türkiye'nin asrı olacaktır” dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Bölümü tarafından Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “İmam Hatipler Bilim Kültür Şenliği”ne; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in yanı sıra Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Bölümünden sorumlu Müdür Yardımcısı Yusuf Yılmaz,MEMURSEN İzmir Başkanı Ali Kaya, Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem F. Baykalmış, İMHAD Başkanı Burhanettin Kansızoğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdür  yardımcıları, şube müdürleri, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, İl protokolü, sivil toplum kuruluşları, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi Mehteran Takımının muhteşem gösterisi ile başlayan şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Kuran Tilaveti sonrası protokol konuşmaları yapılmasının ardından bilim ve teknoloji etkinlikleri ile devam etti

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür konuşmasında; bilgiye önem veren, vicdanlı ve ahlaklı gençlerin bilime dayalı araştırmalar yapmasının ve tam donanımlı yetişmesinin gurur kaynağı olduğunu söyledi. Çağın gerektirdiği becerilerle geleceğe yatırım yapan gençlerin çok kıymetli olduğunun altını çizen Yentür, gençlerin nitelikli araştırmalarının ve Ar-ge çalışmalarının artarak devam edeceğine inandığını da sözlerine ekleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.  

"21. asır Türkiye'nin asrı olacaktır"

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de Bilim ve Kültür Şenliğinde öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı. Türk Milletinin geleceğinin ve umudunun gençler olduğunu vurgulayan Vali Köşger, şenlikte yaptığı konuşmada, “İnanmış, iyi eğitilmiş, kendi kökleri üzerinde büyüyen, ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya aday, bilimle ve izanla kuşanmış gençliğimiz en büyük zenginliğimiz. Şuurlu yetiştireceğimiz gençlik sayesinde, 21. asır Türkiye'nin asrı olacaktır” dedi. Vali Köşger, emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından geçilen spor sahasında öğrenciler sportif gösterileri gerçekleştirdi. Ardından 15 Temmuz 5. İstiklal Şehitleri Madalya Töreni yapıldı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, dereceye giren öğrencilere madalyalarını ve kupalarını takdim etti. Ödül töreni sonrası Okçuluk gösterisi gerçekleştirildi ve stantlar gezildi. Son olarak okulun Musiki Odasının açılışı gerçekleştirildi. 54 okulun katıldığı şenlikte, İMHAD Imam Hatipliler Gençlik ve Spor Kulübü tarafından hazırlanan ok atış sahasında atış denemesi yapan Vali Köşger, stantları gezip öğrencilerle hasbihal ederek projeleri hakkında bilgi aldı.

Bilim Kültür Şenliğinde; Anadolu İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu, Bilim Sanat Merkezi, Temel Eğitim Okulu, Meslek Lisesi, Anadolu/ Fen Lisesi olmak üzere farklı okul türlerinden katılımcıların olduğu toplam 43 stant yer aldı. Şenlik, katılımcıların etkinlikleri ile son derece renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com