Ana Sayfa Kültür & Sanat 20 Mayıs 2022 124 Görüntüleme

Z kuşağını buluşturan festival: FestZ!

İstanbul bu yıl bir ilki yaşıyor. “İstanbul’un genç festivali” mottosuyla yola çıkan FestZ, Akbank ana sponsorluğunda 10-11-12 Haziran’da, Müze Gazhane’de deneyim, eğitim, ilham ve eğlenceyi bir araya getiriyor. Gençlerin hem profesyonel yaşama hazırlanması hem de yaza renkli bir merhaba demesi için kurgulanan FestZ; içeriği ve kapsamı ile gençlere alışılmışın dışında bir deneyim yaşatacak.

 

MediaCat çatısı altında, Akbank ana sponsorluğunda hayat bulacak olan FestZ: gençler için hem beceri ve yetkinliklerini geliştirecekleri bir ilham ve gelişim buluşması hem de akademik yılın yorgunluğunu atacakları bir eğlence festivali.

 

Kişisel Gelişim Yolculuğuna Sağlam Bir Başlangıç

FestZ’nin ajandasında profesyonel beceri ve yetkinliğe yönelik seminerler önemli bir yer tutuyor. Teknolojiden kültüre, ekonomiden kişisel gelişime kadar farklı alanlara odaklanan seminerler, paneller ve ilham buluşmaları; gençlere yeni içgörüler sunacak. 

 

Gençler yine bu kapsamda moda, mimarlık, animasyon ve grafik/illüstrasyon üzerine düzenlenecek olan “Yaratıcı Portfolyo Buluşmaları” ve dj’lik, ileri dönüşüm, oyun ve bakım-onarıma dair atölyeler ile yarınlara yönelik, renkli beceriler edinecekler. 

 

Dijital sanat galerileri ve yeni teknolojiler üzerine düzenlenecek söyleşilerde siber gelecek, NFT’ler ve oyun endüstrisi arasındaki ilişki, dijital aktivizm ve gayri merkezi yapılar ele alınacak.

 

Hem bireyin hem de dünyanın sağlığını odağına alan konular da yine FestZ’de kendine yer bulacak içeriklerden. Kahve, çikolata ve mocktail başta olmak üzere iyi yaşam ve zindeliği ön plana çıkaran atölyeler, yiyecek ve içecek alanında kurgulanmış bir dizi eğitim de gençler için hayata geçecek.

 

Eğlencenin Kalbi 10-12 Haziran’da Müze Gazhane’de Atacak

Eğitim ve içgörü dolu içeriklerin yanı sıra FestZ’nin ajandasında önemli bir yer tutan diğer konu ise eğlence! 10-11-12 Haziran’da üç gün boyunca müzisyenler, komedyenler ve sahne sanatçıları ile gençler yaza sıkı bir başlangıç yapacak. Influencer buluşmaları, popüler kültür sohbetleri, ilham seminerleri ve kreatif portfolyo buluşmalarının yanı sıra yazarlarla düzenlenecek olan imza günleri, oyun seansları ve sokak lezzetleri ile gençler festival boyunca farklı deneyimlere aynı anda erişme fırsatı yakalayacaklar. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com