Ana Sayfa Yaşam 30 Mayıs 2022 115 Görüntüleme

ACCA“Daha İyi bir Dünya için Muhasebe Mesleği” konusunda konuştu

Küresel finans ve muhasebe meslek kuruluşu ACCA, Eduplus 9. Mali İşler ve Finans Yöneticileri Zirvesi’nin konuğu oldu.

 

ACCA Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Afganistan Bölge Başkanı Filiz Demiröz Eduplus 9. Mali İşler ve Finans Yöneticileri Zirvesi’nde “Değişen Dünyada Dönüşen Finans ve Muhasebe Mesleğinin Öncelikleri” başlıklı bir konuşma yaptı. Demiröz yaptığı konuşmada ACCA’in yeni küresel araştırma raporlarından biri olan “Daha İyi bir Dünya için Muhasebe Mesleği: Dönüşümün Öncelikleri” raporuna atıfta bulunarak, “Finans ve muhasebe profesyonelleri, sürdürülebilir ekonomiler ve işletmeler için hayati öneme sahiptir, bu nedenle ACCA olarak   vizyonumuz, dünyanın ihtiyaç duyduğu finans ve muhasebe mesleğini geliştirmektir” dedi.

 

Dünyanın 178 ülkesinde 233 binden fazla üyesi ve 536,000’den fazla adayı bulunan küresel bir finans ve muhasebe meslek kuruluşu olan ACCA, Eduplus tarafından düzenlenen 9. Mali İşler ve Finans Yöneticileri Zirvesi’ne katıldı. Zirvede “Değişen Dünyada Dönüşen Finans ve Muhasebe Mesleğinin Öncelikleri” başlıklı bir konuşma yapan ACCA Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Afganistan Bölge Başkanı Filiz DemirözACCA’in yeni küresel araştırma raporlarından biri olan “Daha İyi bir Dünya için Muhasebe Mesleği: Dönüşümün Öncelikleri” raporundaki bulguları paylaştı. 

ACCA’in yeni yayınladığı “Daha İyi bir Dünya için Muhasebe Mesleği: Dönüşümün Öncelikleri” küresel araştırması, değişen dünyada dönüşen finans ve muhasebe mesleğinin yeni öncelik alanlarını ve bu yeni öncelik alanlarının dünya kamuoyunun arzusu olan ve sonraki nesillere bırakmak istediği daha iyi, kapsayıcı, eşitlikçi yeşil, dijital bir dünyanın inşasındaki rolünü ele alıyor. ACCA’e göre değişen dünyada dönüşen finans ve muhasebe mesleği, dayanıklı ekonomilerin inşa edilmesi, yarının yeteneklerinin yetiştirilmesi, işletmelerin sürdürülebilirliğine yön verme, standartların ve regülasyonların geliştirilmesi, kamu sektörünün dönüştürülmesi, girişimciliğe dayalı büyümenin desteklenmesi ve etik ile güvenin güçlendirilmesi konularını öncelikli olarak ele alıp, daha iyi bir dünyanın inşa edilmesine kritik katkılar sunacak.

 

Bütün bu öncelikleri hayata geçirebilmenin sırrının dünyanın ihtiyacı olan finans ve muhasebe mesleğini inşa etmek olduğunu belirten ACCA Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Afganistan Bölge Başkanı Filiz Demiröz, “Finans ve muhasebe profesyonelleri, sürdürülebilir ekonomiler ve işletmeler için hayati öneme sahiptir, bu nedenle ACCA olarak vizyonumuz, dünyanın ihtiyaç duyduğu finans ve muhasebe mesleğini geliştirmektir” dedi.

 

ACCA’e göre dünyanın ihtiyaç duyduğu bu meslek nasıl bir meslek?

  1. En yüksek etik standartlara sahip,
  2. İşletmelerin değer yaratmalarına, oluşturdukları değeri korumalarına ve raporlamalarına destek olan,
  3. Tek bir küresel standartlar setine göre çalışabilen,
  4. Kapsayıcı ve toplumları en geniş şekilde temsil edebilen,
  5. Zorlukların üstesinden gelmemizi, iş fırsatlarını en üst düzeye çıkarmamızı ve yeniliği ve değişimi yönlendirmemizi sağlayabilen,
  6. Ve kamu yararına hareket ederken tüm paydaşları süper birleştirici rolüyle bir araya getirebilen bir meslektir

 

Filiz Demiröz sözlerini şöyle sonlandırdı: “Finans ve muhasebe alanında, yapay engellerden arındırılmış, isteyen tüm dünya vatandaşlarına erişim sağlanması için imkân yaratan, meslekte istihdam olanakları ve çeşitli mesleki rotalar sunabilecek, adil, kapsayıcı, kaliteli mesleki eğitimlerin ve eğitim politikalarının oluşturulması ve hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu sayede, işletmeler ve iş dünyasının ihtiyacı olan vasıflı iş gücünün geliştirilmesi sağlanırken, bu, etik ve sürdürülebilir ekonomilerin ve dünyanın inşasında kilit rol oynayacaktır.” 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com