Ana Sayfa Kültür & Sanat 31 Mayıs 2022 174 Görüntüleme

Prenses Diana’nın Son Günlerinde Neler Yaşandı

Prenses Diana’nın hüzün dolu son günlerine odaklanan 2021 yapımı belgesel “The Last Days of Princess Diana” GAİN’de yayına girdi. Yapım, prensesin ölümünün monarşi kurumunu nasıl sarstığını ve bir ülkeyi devrimin eşiğine nasıl getirdiğini, dönemin en yakın tanıklarının yorumları eşliğinde anlatıyor. 

 

İngiliz kraliyet ailesinin önemli üyesi ve Galler Prensesi Diana 1997’ye kadarki 10 yıllık süre boyunca yaşamını spot ışıklarının altında geçirdi. Sahiciliği ve cömertliğiyle tüm dünyada milyonlarca kişinin sevgisini ve hayranlığını kazandı. Bir masal prensesinden güçlü ve bağımsız bir figüre dönüştü. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu Prens Charles ile evliliğini sonlandırdıktan sonra, dünyayı bu kez kendi bildiği şekilde fethetmeye hazırdı. Ancak her şey bir anda son bulacaktı.

 

2021 yapımı, Jordan Hill imzalı “The Last Days of Princess Diana”, prensesin ilham verici ve hüzünlü hikayesine dair izleyiciyle buluşan en son yapımlardan biri olma özelliğini taşıyor. Belgesel, Diana’nın ölümünün monarşi kurumunu nasıl kökten sarstığını ve bir ülkeyi nasıl devrimin eşiğine getirdiğini dönemin tanığı önemli isimlerin görüşleri eşliğinde aktarıyor. Tony Blair, Charles Spencer, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve Prens Charles’ın söz konusu dönemdeki yorumları da yeniden ekrana taşınıyor.

 

“The Last Days of Princess Diana”, şimdi GAİN’de yayında. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com