Ana Sayfa Yaşam 3 Haziran 2022 141 Görüntüleme

Continental Dünya Çevre Günü’nü uluslararası sürdürülebilirlik ödülü ile kutluyor

Premium lastik üreticisi ve teknoloji şirketi Continental 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü  sürdürülebilirlik çalışmalarıyla aldığı önemli bir ödülle taçlandırıyor. Continental, kâr amacı gütmeyen Uluslararası Karbon Saydamlık Projesi (CPD) tarafından tedarik zincirindeki emisyonları azaltmada dünya lideri olarak üst üste dördüncü kez en yüksek nota layık görüldü. Tedarikçileriyle birlikte sürdürülebilir ham madde kullanımını önceliklendiren Continental, lastik üretiminde geri dönüştürülmüş pet şişelerin yanı sıra bir tarımsal atık ürünü olan pirinç kabuğu külünden silikat da kullanıyor.

 

Dünya Çevre Günü’ne çifte kutlamayla dikkat çeken Continental, daha sürdürülebilir tedarik zincirleri yaratma konusundaki çabasıyla üst üste dördüncü kez ödüle layık görüldü. Continental, kapsamlı iyileştirmeler yapmak için tedarikçileriyle yakın iş birliği içinde çalışan bütünsel yaklaşımıyla sektörde de fark yaratıyor. Continental, on yıldan fazla bir süredir yıllık olarak yapılan CDP değerlendirmesine katılıyor. 2022 derecelendirmesi için dünya çapında 13.000'den fazla şirket ve kuruluş bu değerlendirmede yer aldı. Continental, değerlendirmeye giren şirketler arasında iklim değişikliği ile mücadelede tedarikçi taahhüdü açısından en yüksek notu alan ilk yüzde 8 arasında yer aldı.

 

Continental Lastikleri Sürdürülebilirlik Başkanı Claus Petschick, “Malzeme tedarikinden geri dönüşüme kadar ürünlerimizin tüm değer zincirine bakıyoruz. Bu yaklaşım, kaynakları koruyan ve aynı zamanda önemli iklim koruma hedeflerini destekleyen gerçekten sürdürülebilir tedarik zincirlerine ulaşmanın tek yolu. Continental'in hedefi, en geç 2050 yılına kadar tamamen sürdürülebilir tedarik zincirlerine ulaşmak. Yenilikçi teknolojiler, dijitalleşme ve izlenebilirliği artırmak tedarik zincirlerimizi daha sürdürülebilir hale getirmemize önemli katkılar sağlıyor” dedi.

 

Lastik üretiminde sürdürülebilir ve yenilenebilir ham maddeler

Lastik üretiminde sürdürülebilir ham madde kullanımı Continental'de uzun süredir en büyük önceliklerden biri oldu. Continental ve iş ortakları, Taraxagum projesiyle karahindibanın (Taraxacum koksaghyz) endüstride kullanımını araştırıyor. Bu projeyle lojistik ve nakliye kaynaklı CO2 emisyonlarını azaltmayı ve değerli kaynakları korumak için üretim için gerekli olan doğal kauçuğun bir kısmını şirketin kendi tesislerinin yakınında yetiştirebilmeyi hedefliyor.

 

Sürdürülebilir ham madde kullanımı aynı zamanda Continental'in şu anda lastiklerinin seri üretimine dâhil ettiği geri dönüştürülmüş pet şişelerin kullanımını ve bir tarımsal atık ürünü olan pirinç kabuğu külünden silikat kullanımını da içeriyor. Bitki bazlı yağlar ve reçineler, petrol bazlı malzemelerin kullanımını da azaltıyor. Continental'in hedefi, en geç 2050 yılına kadar lastik ürünlerinde yüzde 100 sürdürülebilir ham maddeleri kullanmak.

 

Endonezya’da küçük çiftçiler sürdürülebilir üretim için eğitim alıyor

Continental aynı zamanda doğal kauçuk kaynaklarının sürdürülebilirliğini de sağlıyor. Continental, 2018'den bu yana, doğal kauçuğun izlenebilirliği için dijitalleşmeyi teşvik etmek için Alman kalkınma kuruluşu GIZ ile iş birliği yapıyor. Endonezya, Borneo'da projeye dâhil edilen küçük çiftçiler, sürdürülebilir ürün yetiştirmeyi öğrenerek kaliteyi ve verimi artırabiliyor ve böylece gelirlerini de iyileştirebiliyor. Sürdürülebilirliğe dayalı bir ekin yetiştirme stratejisi, aynı zamanda değerli kaynakları koruyarak ağaç kesimi ve orman kayıplarını da önlüyor. 2018'de 450 çiftçiyle başlayan projenin 2024'e kadar 4 bin çiftçiye ulaşması bekleniyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlginizi çekebilir

Öğretmenlere Şiddet Artıyor

Öğretmenlere Şiddet Artıyor

Tema Tasarım | Osgaka.com