Ana Sayfa Kültür & Sanat 7 Haziran 2022 136 Görüntüleme

İyilikseverler bu şenlikte buluştu!

Yeni bir ekonomik sistem öneren 

 Good4Trust, Nişantaşı Sanat Parkı’nda düzenlenen

 “İyilik Şenliği”nin dördüncüsünde iyi insanları buluşturdu.

 

Sosyal ve ekolojik açıdan sorumlu ve adil “üretici”leri ve onların ürün ve hizmetlerinden yararlanan “türetici”leri buluşturan  Good4Trust., Şişli Belediyesi ile birlikte İyilik Şenliği düzenledi. Bu yıl 28 Mayıs Cumartesi günü dördüncü kez gerçekleştirilen şenlik, iyilikseverleri Nişantaşı Sanat Parkı’nda buluşturarak, yeni bir ekonomik sistemle tanıştırdı.

 

Yeni bir ekonomik sistem mümkün!

2012 yılında Türkiye merkezli hayata geçen Good4Trust’ın kurucusu Dr. Uygar Özesmi, Good4Trust’ı “iyilik ve güven” ekseninde, ekolojik ve sosyal açıdan adil bir yaşamı öneren yeni bir ekonomik sistem olarak tanımlıyor. 

 

Tüm Türkiye’den doğa dostu 25’ten fazla Good4Trust üreticisinin ürünlerini sergilediği şenlik Dr.Uygar Özesmi’nin açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşması ardından İyilik Şenliği’ne ağaçların gölgesinde yoga yaparak devam edildi. İlmekoloji üreticisi ile   Örgü, Broş ve Anahtar Yapımı ,Vedicandle üreticisi ile Balmumu Yapımı oldukça ilgi gördü. Atölyelerde türeticiler, üreticilerin önderliğinde üretme fırsatı buldu.

 

Good4Trust.org kurucu ve kışkırtıcısı Dr. Uygar Özesmi, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Itır Erhart ve Change.org Gençlik Kampanyaları Kolaylaştırıcısı Pelin Özkan’ın katılımlarıyla İklim İçin Ne Yapabiliriz? konulu panel gerçekleşti. Panelde dünyada ve Türkiye’de sosyal girişimcilik, biyoçeşitlilik krizi, Good4Trust üreticilerinin nasıl fark yarattığı, internetteki imza kampanyalarına atılan imzaların ne işe yaradığı ve gönüllülük konularında konuşuldu.

 

Öğlen saatlerinde 4. İyilik Şenliği’ne Şifa Atölyesi üreticisi ile Çocuklar ile Tohum Yapımı ile devam edildi. Yüzleri hep gülen çocuklar için SDG4Kids üreticisi ile Çocuklar İçin Sürdürebilirlik : Dünyanın Geleceği Oyunu atölyesinde kutu oyunu eşliğinde iklim krizi ve sürdürülebilirllik konularında bilgiler paylaşıldı. Akşam saatlerine doğru Miss Village üreticisi ile Vegan Kolajen Maskesi Hazırlaması tüm katılımcıları yeniden tazeledi!

 

Bir sonraki panel olan ‘Ne Yiyoruz?’da Good4Trust üreticilerinden Farge Organik‘ten Burak Alsan, GekoO‘dan Özlem Atabaş, Immunflex‘ten Tijen Ziyel ve Can Bahçe‘den Fırat Can Tokuri ile Kamer Oğur Günaydın moderatörlüğünde üreticilerin ilham veren hikayeleri dinlendi.

 

Ardından yanlış tarım uygulamaları, yaklaşan gıda krizinin çözümleri, adil üretim için neler yapılabileceği, şehirde yaşayan bireylerin yapabilecekleri hakkında konuşuldu. 

 

Ne Giyiyoruz?’ panelinde üreticilerden Giyi, Bangu ve EkoDoku ile Hanne Uysal moderatörlüğünde dünyada ve Türkiye’de tekstil sektörü, tekstil atıkları, barış ipeği ve nasıl daha adil kıyafetlere ulaşırız gibi konulardan bahsedildi.

 

Mc Atelier üreticisi ile Doğal Parfüm Yapımı, Okra üreticisi ile Doğal Pigmentlerle  Yüz Boyama, Women Beyond Ideas üreticisi ile Punch Nakışı ile Hatıra Panosu Yapımı gibi etkinlikler gün boyu devam etti. Üreticiler gün boyu adil ve doğa dostu üretilen ürünlerini sergiledi. Üreticiler ve türeticiler tanışarak deneyimlerini paylaştı.

 

İyilikseverler de Beraberliğin Gücü : Topluluk Destekli Yayıncılık panelinde yeniden buluşup fikir edindi.

İyilik Şenliği’ne katılanlar; kendileri ve çocukları için daha iyi bir dünya inşa edilmesine nasıl katkıda bulunacaklarını deneyimlemekten ve sorumluluklarının farkına varmaktan mutlu olduklarını ifade etti. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com