Ana Sayfa Kültür & Sanat 8 Haziran 2022 150 Görüntüleme

Öğrenciler Filmleriyle Cannes’da Türkiye’yi Temsil Etti

Dünyanın her yanından ve her türden filmin prömiyerleriyle yer aldığı 2022 Cannes Film Festivali’nde, İletişim Fakültesi öğrencilerinin kısa filmleri de sinemaseverlerle buluştu.
 

Bu yıl 75’incisi düzenlenen dünyanın en prestijli festivallerinden birisi olan Cannes Film Festivali'nde Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Sinema ve Televizyon bölümü bu sene de geleceğin sinemasını öğrencileriyle Cannes'da temsil etti. Ünlü yönetmenlerin, oyuncuların ve yılın öne çıkan işlerinin bir araya geldiği festival aynı zamanda yeni yeteneklerin tanınması, endüstri ile buluşturulması ve ilk işlerini değerlendirmeye açabilmeleri amacıyla Cannes Film Festivali'nin Kısa Film Köşesi (Cannes Short Film Corner) etkinliğine de ev sahipliği yapıyor.
 

“Bu imkanı genç sinemacı adaylarına sunabildiğimiz için çok gurur duyuyoruz”
 

2018 yılından beri Cannes Film Festivali’ne aktif bir şekilde katılımda bulunduklarını belirten BAU Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilay Ulusoy, “Bu yıl 75’incisi düzenlenen Cannes Film Festivali’ne çoğunluğu sinema ve televizyon bölümünden olan 17 BAU İletişim Fakültesi öğrencisi ve yeni mezunu, sayın rektörümüz Prof. Dr. Şirin Karadeniz ile birlikte film festivaline katıldılar. Filmleri Cannes Short Film Corner: Kısa Film Endüstrisi’nde gösterilirken öğrenci ve mezunlarımız dünya premierleri yapılan Baz Lhurman Elvis, David Crononberg Crimes of the Future gibi filmlerin gösterimlerine katılma olanağı buldular. Dünyanın en önemli film marketlerinden Cannes Marche du Film’de bir hafta boyunca uluslararası yapımcılar ile tanıştılar. Javier Bardem ve Cannes Film Pazarı’nın yöneticisi Jerome Paillard’ın söyleşilerine katıldılar. Un Certain Regard Ödül Törenine katıldılar ve kırmızı halıda yürüdüler. Bu imkanı genç sinemacı adaylarına sunabildiğimiz için çok gurur duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

 

9 kısa filmin yer aldığı "Bahçeşehir Üniversitesi Kısaları" seçkisinde yer alan kısa filmler ise şöyle;
 

Ezgi Bendeş – Muhacir

İdil Kılıç – Ring a Bell

Ne Garip Değil Mi? – Ali Bozkurt & Kagan Demir

Evsiz Bir Adamın Güncesi – Selin Sanlı

Sürüş Hazzı: Motosiklet – Onur Barış Çalışkan

Manipulation of Music – Ahmet Sinan Korkut

Makbuş – Oya Erkan

Kirli Oyun – Simge Esin

Bülbülses – Sercan Erdoğan

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com