Ana Sayfa Kültür & Sanat 10 Haziran 2022 150 Görüntüleme

Onay Akbaş’ın kişisel resim sergisi Yenişehir’de açılıyor

Sanatçı Onay Akbaş’ın “Çizgi, Bir Uçtan Öbür Uca – Traits, D’unBout à L’autre” adlı kişisel resim sergisi Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde kapılarını açıyor. Kuruldukları günden bu yana önemli sergilere ev sahipliği yapan Yenişehir Belediyesinin sanat galerileri kültür ve sanat alanında kentte hareketlilik sağlamaya devam ediyor.

 

Yenişehir Belediyesi geçtiğimiz yıl kurduğu iki modern sanat galerisinde Sanatçı Onay Akbaş’ın eserlerini Mersinli sanatseverlerle buluşturacak. Daha önce Paris ve İstanbul’da açılan, Onay Akbaş’ın 1984 yılından günümüze kadar yaptığı çalışmalardan bir seçki sunan sergi, toplamda 32 yağlıboya ve 255 desen eserlerinden oluşuyor. 14 Haziran Salı günü saat 17.30’da açılışı yapılacak “Çizgi, Bir Uçtan Öbür Uca – Traits, D’unBout à L’autre” sergisi yaz boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. 14 Eylül’de sona erecek sergi ile Yenişehir Belediyesi bir yılda 10’uncu sergiye ev sahipliği yapmış olacak.

 

Başkan Abdullah Özyiğit “Sanatın yeni şehrinde, sanatsal çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Onay Akbaş çok kıymetli bir sanatçı, bu sergi ile sanatçının 38 yıllık sanat birikimini Yenişehir’imizde hemşehrilerimizle buluşturacağız. Sanat galerilerimizi açtığımız gün de ifade ettiğimiz gibi ‘galerilerimizi asla boş bırakmayacağız’, sanat mekânları oluşturmak önemli ama bu mekânları sanatsal etkinliklerle yaşatmak da bir o kadar önemli. Bugüne kadar yüzlerce sanatçıya ve sanat eserine galerilerimizde ev sahipliği yaptık. Sanatsever hemşehrilerimizin yoğun ilgisi, bizi daha iyi işler yapmaya da teşvik ediyor. Sanatın yeni şehrinde, sanatsal çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com