Ana Sayfa Kültür & Sanat, Magazin, Sinema, Yaşam 10 Haziran 2022 331 Görüntüleme

SEYHAN SOYLU “MÜKREMİN GEZGİN, ÇIK VE ADAM GİBİ TÜRKİYE HALKINDAN ÖZÜR DİLE”

Aylardır sosyal medyada hamile olduğunu söyleyen Mükremin Gezgin isimli fenomen 2 gün önce bir hastanede kucağında bebekle video yayınlayıp doğum yaptığını iddia edince tepkiler çığ gibi büyüdü ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Mükremin Gezgin bir ay önce, Seyhan Soylu’ nun yapımcılığını üstlendiği Sallamazsam Olmaz programı kadrosuna dahil olmuş ancak bu serüveni sadece 1 gün sürmüştü. Mükremin Gezgin ile yollarını ayırma kararı veren Seyhan Soylu bunun nedenini AL SANA HABER masasında anlattı ve ağır bir dille eleştirdi.

Seyhan Soylu yaptığı açıklamada; “Bir kere her şeyden önce kamuoyundan Mükremin ve türevleriyle ilgili herkesten özür dilerim. Çünkü ben Mükremin’ in bir LGBT bireyi olduğunu düşünmüyorum. LGBT bireyi olmak, doğuramadığı çocuklara kötü örnek demek değildir.

Mükremin bir erkek, cinsiyet ameliyatı olmamış hatta eşcinsel olduğundan bile şüpheleniyorum. Bunu ticari meta haline getiren, bu rezaleti aleni olarak toplumun gözüne gözüne sokarak kendisi çıkar amaçlı rant sağlamak isteyen biridir.

Türkiye’de 500.000 ile 750.000 arası LGBT bireyi vardır. Ben onların yanında okyanusta bir damlayım. Onlar daha güzellerini düşünürler. Onun içinde hep daha iyisi için mücadele ettim.  

 Mükremin Gezgin’in hayali hamileliği ve doğurma rezaletinden sonra bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Mükremin’e dedim ki ‘Gel sana program yapacağım. Gittiğin yol doğru değil kardeşim.’ Sallamazsam Olmaz diye bir program başlattım. Kurduğum oyunda dedim ki ‘Mükremin anlatman lazım senin hamile kalamayacağını. Anne olamayan, yuvasını kaybeden, aşiretlerde, törelerde doğuramadığından dolayı kadın olarak kabul edilmeyen, evlatlarımızla ilgili çocukların yanlış seçimlerine sebep olabilirsin dedim.

Erkek olduğun için kadın kılığına girmenin Kabahatler Kanunu’na göre para cezası var. Senin bu halin tutukluluk gerektirmeyebilir ama toplum nezdinde Kerimcan gibi fevri, dejenere hareket

edenleri toplum tarafından kabul edilmez. 

Sana yazıklar olsun Mükremin. Belki İnstagram ve Tiktok kapamayacak hesabını ama senin bende sözleşmen var bütün sosyal medya hakların bende. 

Eğer ki Türk halkından özür dilemezsen senin tüm sosyal medyalarını kapattırmaya söz veriyorum Mükremin Gezgin. Türk halkından, annelerimizden, çocuklarımızdan, doğuramadığımız çocuklarımızdan, Allah’ ın bize nasip etmediği ama örnek olabileceğimiz kişilik, nicelik ve niteliğe sahip olan herkesten adam gibi çık özür dile.

Özür dilemediğin takdirde yarın suç duyurusunda bulunacağım ve tüm sosyal medyalarını kapattıracağım bilgin olsun.” dedi.

Gökay Kalaycıoğlu ise “İnsanların yalnız bir özür beklentisi yok. Kerimcan gibi ortadan kaybolmasını, gözümüzün önünden çekilsin gitsin diyorlar” yorumunu yaptı.

Seyhan Soylu “Özür dilesin de öyle gitsin. Benim LGBT’ li kardeşlerim sokakta dövüldüğünde Mükremin seni ben bizzat döverim haberin olsun. Bir tane çocuğa bir fiske atılsın seni bizzat döverim odunla”     

 

HABERİN VİDEO LİNKİ

https://we.tl/t-DVGPsOO3yo

Tema Tasarım | Osgaka.com