Ana Sayfa Yaşam 23 Haziran 2022 143 Görüntüleme

KSK’nin 100 yıllık kupası Futbol altyapısındaki gençlere

Karşıyaka Spor Kulübünün (KSK) armasında Atatürk tarafından Ayyıldız kullanılması izninin verilmesinin 100. yıldönümü anısına düzenlenen "Atatürk'ün Adımlarıyla Karşıyaka" belgesel müzikli oyunda KSK’nin aldığı ilk kupa KSK Futbol Altyapısındaki oyunculara verildi.

 

İSKEM ve Karşıyaka Belediyesi tarafından Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Kültür Merkezinde sahnelenen ’Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’’ Belgesel Müzikli oyunda Kurtuluş Savaşı’nda kullanılan Falay ve Altay ailelerinin yüz yıldan fazladır muhafaza ettiği dürbün, fotoğraf makinası, kırbaç, şamdan, tablo gibi tarihi eserler kullanıldı. 100 yıl önce Karşıyakalı oyunculara verilen kupa, 100 yıl sonra bu sefer KSK Futbol altyapı oyuncularımıza takdim edildi.

 

Kaf-Kaf sesleri salonu inletti

Alt yapıdaki oyuncular Kaf-Kaf çekerek kupayı kaldırınca salondakilerde oyuncular eşlik ederken salon Kaf-Kaf sesleri ile adeta inledi.

 

Ahmet Gürel ve Feruz Bozaslan tarafından hazırlanan Karşıyaka Belediyesi yayını "Atatürk'ün Adımlarıyla Karşıyaka" kitabından derlenen oyun tarihi olaylar kronolojik sırayla İplikçizade Köşkü, Uşakizade Konağı, Latife Hanım Köşkü, Kız Muallim Mektebi, Karşıyaka Spor Kulübü, Çankaya Köşkü ve Konak Hükümet Konağına ziyaretleri canlandırıldı.

 

Ahmet Gürel ve Feruz Bozaslan’ın kaleme aldığı ‘’Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’’ kitabından İSKEM Başkanı İsmail Erkan tarafından derlenerek sahnelenen oyunda Mustafa Kemal’in, 09 Eylül 1922’de İzmir’e gelişi, Yunan kuvvetlerinin şehri terk etmeden önce Kral Konstantinos ve daha sonra İplikçizade Köşkünde Mustafa Kemal’in konaklamasını, Zübeyde Hanımın tedavisi, Latife Hanımla tanışması ve evlenmesini anlatan oyunda 12 kez Karşıyaka’ya gelişi sahnelendi. İSKEM sanatçıları tarafından şarkılar seslendirildi.

 

Oyunun yönetmenliğini Ali Soner Günüç üstlenirken, proje koordinatörlüğünü Feruz Bozaslan proje danışmanlığını ise Ahmet Gürel ve Zafer Falay yaptı.

 

Tarihi isimlerin temsilcileri oyunu izledi

Oyunu izleyenler arasında KSK’nin gol yemeden şampiyon olduğu dönemin kalecisi Malik Yaylım’ın oğlu Turgut Yaylım, kupayı, Atatürk’ün kullandığı değerli tarihi objeleri 100 yıldır saklayan Fikri Altay’ın torunu Zafer Falay, rahmetli Tahir Türetken’in oğlu Semih Türetken, Futbol Altyapı Başkanı Murat Polat, 1912 Derneği Başkanı Prof. Cem Karagözlü, Atatürk tarihçisi Ahmet Gürel olması dikkat çekti.

 

Oyunun sonunda konuşan İSKEM Başkanı İsmail Erkan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşında gösterdiği üsütn gayreti özellikle çocuklarımız görsün diye canlandırdıklarını belirterek şunları söyledi. “Oyun İSKEM oyuncularımız tarafından sahnelendi. Aylarca uğraştılar. Karşıyakalı çocuklarımız Atalarını tanısın istedik. İkinci kez sahnelediğimiz oyuna gösterilen ilgiden çok memnun kaldık. Destek olan herkese teşekkür ederiz” 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com