Ana Sayfa Kültür & Sanat 1 Temmuz 2022 160 Görüntüleme

D&R, Zafer Algöz’ün, yeni kitabı ‘Ken Taç Dis’in lansmanına ev sahipliği yaptı

Kültür, sanat ve eğlence dünyası D&R, sinema ve tiyatronun sevilen ismi Zafer Algöz’ü yeni kitabının lansman etkinliğinde okurlarla buluşturdu. Algöz, kaleme aldığı  “Ken Taç Dis” kitabını D&R Galataport’ta düzenlenen lansman, söyleşi ve imza günü etkinliğinde sevenleriyle buluşturdu.

 

Herkes için bir keşif dünyası sunan D&R, başarılı oyuncu Zafer Algöz’ü yeni kitabının lansmanında okurları ile bir araya getirdi. D&R Galataport’ta gerçekleşen etkinlikte kaleme aldığı “Ken Taç Dis” kitabını imzalayan oyuncu, edebiyatseverler ile buluştu. Yoğun ilgiye sahne olan lansman buluşmasında Algöz, okuyucuya sürükleyici bir mizah anlatımı sunduğu kitabını imzaladı, hayranlarıyla sohbet ederek, bol bol fotoğraf çektirdi. 

 

”Eski bir kovboyun kitabını okuyorum”

Başarılı sanatçının üçüncü kitabı olan “Ken Taç Dis” söyleşisinde Zafer Algöz, üç kitabının adlarını koyan sinema ve sanat dünyasının değerli isimlerinden bahsederken, üçüncü kitabının isim babasının da Can Yılmaz olduğunu söyledi. Algöz, “Kitabın adını ‘Bana Konum Atsana!’ koyacaktım. Can, senin en çok kullandığın ifade ‘Ken Taç Dis’ deyince, kitabın adını bu şekilde koymaya karar verdik.” ifadelerini kullandı. “Ken Taç Dis”in tanıtımının ardından misafirlerin sorularını yanıtlayan Zafer Algöz, bir okurunun, çok komik anılar yazıp olur olmadık yerlerde kendisini güldürdüğünü söylemesi üzerine, “Kitapların sonuna toplu taşımada okumayınız ibaresi koymayı teklif ettim aslında. Çünkü durup dururken gülüyorlar, çevredekiler anlamıyor, kavga çıkıyor. Bir okurum Teksas’ta bir barda kitabımı okurken kahkaha atmış. Adamın biri yanlış anlayıp, sen niye gülüyorsun demiş. O da senin gibi eski bir kovboyun kitabını okuyorum deyince, ancak öyle işi tatlıya bağlamışlar.” ifadelerini kullanarak, imza gününe gelen okurlarının yüzünü gülümsetti. 

 

“Yakınlarımın teşvik etmesiyle yazmaya başladım” 

Yeni kitabının da birinci ve ikinci kitapları gibi yaşamış olduğu hikayelerden oluştuğunu söyleyen Zafer Algöz, “Hayatımın bir dönemi Bursa’da, bir dönemi Kars’ta, bir dönemi ise Trabzon’da geçti. O şehirlerin bende yarattığı duyguları anlatmaya çalıştım. Kitaptaki karakterlerin bazılarını okurlar tanıyor, bazısı ise kamuoyunda tanınmayan, renkli karakterler. Kitaplarımın okunup ilgi görmesi beni mutlu ediyor. Kitap yazmaya da yakınlarımın teşvik etmesi ile başladım” dedi.

 

” İleride senaryo da yazmak isterim”

“Genelde senaryoyu okur, kendime göre yorum yaparım” diyen usta oyuncu, senaryo yazmanın zor bir iş olduğunu ama ileride senaryo da yazmak istediğini belirtti. Rol aldığı Erşan Kuneri dizisi hakkında da konuşan Algöz, “Seyircinin uzun süredir beklediği bir projeydi, izleyiciler tarafından çok sevildi ve büyük ilgi gördü” dedi. Basın ve okurların yoğun ilgi gösterdiği kitap tanıtımı, 2 saat boyunca devam eden imzaların ardından sona erdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com