Ana Sayfa Yaşam 6 Temmuz 2022 110 Görüntüleme

BOM Karting Takımı, Motul Türkiye Karting Şampiyonası 3. Ayak Yarışlarını Başarıyla Tamamladı

Borusan Otomotiv Motorsport'un genç sporcuları motor sporlarının geleceğine kazandırmak amacıyla başlattığı karting projesi kapsamında kurulan BOM Karting Takımı, Motul Türkiye Karting Şampiyonası'nın üçüncü ayak yarışlarını başarıyla tamamladı.

 

Ülkemiz motor sporları alt yapısını güçlendirmek ve şampiyonadaki rekabeti artırarak spora yeni yetenekler kazandırmak gayesiyle 2020’de kurulan BOM Karting Takımı, Motul Türkiye Karting Şampiyonası'nda Mini, Senior ve Master Kategorileri'nde podyum mücadelesi veriyor. 

 

2-3 Temmuz'da Tuzla Karting Park Pisti'nde 3. Ayak yarışları düzenlenen şampiyonada start alan BOM Karting takımı pilotlarından Teoman Hoskin, Mini Kategorisi'nde birinci oldu. Aynı kategoride ter döken bir diğer pilot Rüzgar Evci ise yarışı 3. olarak tamamladı.

 

Senior Kategorisi'nde rekabet eden Kerim Sulyak 3. Ayak yarışlarını 4. sırada tamamlarken, büyük bir kaza atlatan Ayda Biter buna rağmen hafta sonunu Kadınlarda 2., Genel Klasmanda ise 8. olarak tamamlamayı başardı. 

 

BOM Karting Takımı'nın tecrübeli pilotu Aytaç Biter ise Master Kategorisi'nde hafta sonunu 1. olarak tamamlayarak rekabet ettiği klasmana damgasını vurdu. 

 

BOM Karting takımının sponsorları Borusan Otomotiv, Borçelik, Borusan Lojistik, Borusan Oto, Porland, Supsan, Gedik Piliç ve Glasurit'tir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com