Ana Sayfa Yaşam 7 Temmuz 2022 104 Görüntüleme

Balparmak Arıcılık Akademisi’nin ücretsiz arıcılık eğitimleri 18 Temmuz’da Marmaris’te başlıyor

Balparmak Arıcılık Akademisi, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Valiliği ile yaptığı işbirliği çerçevesinde arıcı adayları için eğitimlere bu yıl da devam ediyor. 18 Temmuz’da Marmaris’te başlayacak Temel Arıcılık Eğitimi ile arıcı adaylarına arıcılık mesleğinin incelikleri ve birçok önemli bilgi bir arada sunulacak. Eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılara İl Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifikaları verilecek. Ücretsiz olan eğitimlere isteyen herkes başvurabilecek.

 

Balparmak Arıcılık Akademisi, arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, kaliteli ve verimli, katma değerli arı ürünlerinin üretimini artırmak hedefiyle sürdürdüğü eğitimlerine tüm hızıyla devam ediyor. 

 

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Valiliği ile yapılan işbirliği çerçevesinde Balparmak Arıcılık Akademisi, ‘Temel Arıcılık Eğitimi’ için Marmaris’te arıcı adayları ile buluşmaya hazırlanıyor. Marmaris Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek eğitimlerle arıcı adaylarına, arı türleri, bal hasadı ve arıcılıkla ekonomik kalkınmaya sunacakları katkı gibi birçok önemli bilgi aktarılacak. 

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifika takdim edilecek

Balparmak Arıcılık Akademisi Eğitmeni ve Arıcılık Uzmanı Ali İhsan Öztürk’ün yer aldığı 2 haftalık eğitim programı, 18 Temmuz’da başlayacak, 4 Ağustos’ta sona erecek. Toplamda 84 saat süren eğitimler, günde 6 saatlik süreçlerle tamamlanacak. Eğitimlerin; 18 saati arıcılığa hazırlık, 54 saati arıcılık uygulamaları eğitimi, 12 saati ise iş sağlığı ve güvenliği (İSG) konularında olacak. 3 ayrı sınav sonucunda en az 50 puan alan adaylar Balparmak ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) logolu sertifika almaya hak kazanacaklar.

 

İstanbul’da Haziran ayı itibarıyla başlayan eğitim desteğini Marmaris’e de taşıyan Balparmak Arıcılık Akademisi, farklı kurumlarla birlikte                                                                                                                           gerçekleştirilecek eğitimlerde arıcı adaylarına arı ırkları ve özelliklerinden arıcılığın ve arı ürünlerinin ülke ekonomisindeki yerine, bal hasadı ve balın işlenmesinden apiterapiye, zararlılar ve hastalıklarla mücadeleden arıcılıkta mevsimsel bakım işlerine farklı konularda önemli bilgiler aktaracak. 

 

İstanbul’da ‘Ana Arı ve Arı Sütü Üretiminin Eğitimi’ başladı

 

Balparmak Arıcılık Akademisi’nin “Sürdürülebilir Arıcılık, Katma Değerli ve Verimli Arı Ürünleri Üretim Programı” kapsamında ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliğiyle ‘Ana Arı ve Arı Sütü Üretiminin Eğitimi’ gerçekleştiriliyor. 27 Haziran’da başlayan ve 5 gün süren eğitimin ilk aşaması, İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nin İstanbul Aydos’taki Arılığında saha eğitimi olarak gerçekleştirildi. Eğitimlerin ikinci etabı ise Balparmak Kampüsünde teorik olarak tamamlanan eğitimde süreci başarıyla tamamlayan 15 arıcıya İstanbul İli Arı Yetiştiriciliği birliği onaylı sertifikaları teslim edildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com