Ana Sayfa Yaşam 7 Temmuz 2022 116 Görüntüleme

Başkan Gerenli’den buğday hasadı! “40 ton buğday halk için un olacak!”

Lüleburgaz Belediyesi’nin kendisine ait tarımsal arazide ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ektiği buğdayların hasadı yapıldı. Başkan Gerenli’nin de bizzat biçerdöverle hasadı yaptığı 75 dönümlük araziden yaklaşık 40 ton buğday çıktı. Buğdaylar kısa bir süre içinde un haline getirilerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

 

“Üreten belediye” ve “İyilik elden ele” anlayışıyla çalışmalarını yürüten Lüleburgaz Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl ekimini gerçekleştirdiği buğdayların hasadı yapıldı. 75 dönümlük arazide Tarımsal Hizmetler Birimi Uzmanı Necmi İnci ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü gözetiminde gerçekleştirilen hasada Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli ve Belediye Başkan Yardımcıları Leyla Güncer ile Gökhan Kaya Atay katıldı.

 

İhtiyaç sahiplerine dağıtılacak

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin büyük bir özenle bakımını gerçekleştirdiği buğdayların hasadı sonrası yaklaşık 40 ton buğday çıktı. Oldukça yüksek verimde çıkan buğdaylar kısa süre içerisinde un haline getirilecek. Unlar ise paketler halinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak.

 

“Tarım arazilerimizi değerlendiriyoruz”

 

Buğday hasadıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Gerenli, ortaya çıkan buğdayları görünce geleceğe dair umudunun arttığını belirtti. Başkan Gerenli, “Ekonomik krizin adeta buhrana dönüştüğü, insanların alım gücünün çok azaldığı, gıdaya ulaşımda çok zorlanılan bu kriz döneminde Lüleburgaz’da tarımsal üretime uygun belediyemize ait arazileri değerlendirerek arkadaşlarımın yoğun çalışmaları sayesinde 75 dönümlük alanda buğday haşatımızı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 

“Çorbada bizim de tuzumuz olsun”

 

Buğday üretiminin yanı sıra Lüleburgaz Belediyesi’nin 380 dönümlük arazide ayçiçeği ve diğer bölümlerde de nohut ekimi yaptığını kaydeden Başkan Gerenli, belediyenin bir karış toprağını boş bırakmadıklarını söyledi. Başkan Gerenli, “Komşularımızın ekonomik sıkıntılarının arttığı, maalesef alım güçlerinin çok azaldığı ve gıdaya ulaşımla ilgili sıkıntılar olduğu dönemde çorbada bizim de tuzumuzun olması, paylaşımı, yardımlaşmayı, dayanışmayı artıracak bu projeye imza atmamız ve bunu da gıda üzerinden üretimle yapmış olmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com